Radoje Zvicer naručio ubistvo vođe "sokolačkog klana"? Orašanin blizak sa Darkom Elezom, povezivali ga sa Šarićevom grupom

28.12.2022

13:25

0

Autor: 24sedam

Orašanin je pre par dana izbegao hapšenje u velikoj policijskoj akciji u Sokocu

Radoje Zvicer naručio ubistvo vođe "sokolačkog klana"? Orašanin blizak sa Darkom Elezom, povezivali ga sa Šarićevom grupom
Radoje Zvicer - Copyright Radoje Zvicer/MUP

Vođa „kavačkog klana“ Radoje Zvicer naručio je ubistvo Ognjena Orašanina sa Sokoca.

Orašanin je pre par dana izbegao hapšenje u velikoj policijskoj akciji u Sokocu, a označen je kao bezbednosno interesantna osoba, piše Srpskainfo.

MUP Srpske utvrdio je da je Zvicer 2020. godine naručio postavljanje eksplozivne naprave ispod automobila Orašanina.

– Motiv je to što pripadaju suprotstavljenim klanovima. Sve je otkriveno zahvaljujući porukama preko aplikacije „Skaj“ – rekao je izvor ovog portala.

U policijskoj akciji koja je prekjuče izvedena na području Sokoca uhapšeno je šest osoba, a za Ognjenom Orašaninom, koji nije pronađen u kući, biće raspisana poternica. Pomenuti portal je, pozivajući se na neimenovanog izvora, naveo da je prilikom pretresa oduzeta veća količina novca, oružja, ali i blindirani automobil koji je koristio Orašanin. Prema rečima izvora, osumnjičeni su koristili aplikacije Skaj i Anom.

Akcija je bila usmerena na organizovanu kriminalnu grupa koja se duže vremena bavila prodajom narkotika, a potom zarađeni novac gurala u legalne tokove.

Ko je Orašanin?

Mediji navode da je Ognjen Orašanin itekako poznat organima gonjenja zbog više krivičnih dela, kao i da je bio hapšen i pritvoren više puta.

Orašanin ima poprilično debeo policijski dosije, te ga bezbednosne agencije vode kao vođu "sokolačkog klana", a koji je to mesto nasledio od ubijenog Mladena Ćehe, piše portal "source.ba".

Hapšen je u leto 2012. godine zajedno sa Jolom Bartulom, Vladimirom Mitrovićem i Milošem Drinčićem, pod sumnjom za brutalni napad na Zorana Čolovića, zvanog Čavka, sokolačkog biznismena i vlasnika više ugostiteljskih objekata.

Printscreen/YouTube/FTV
Darko Elez

Orašanin je blizak za Darkom Elezom, a 2003. godine je bio pod istragom zbog sumnje da je pucao na Ratomira Ratu Spaića, koji je ubijen 2006. godine. 

U Srbiji je hapšen 2007. godine, zajedno sa još nekoliko Sokočana, zbog sumnje da se mogu dovesti u vezu sa učešćem u ubistvu Gorana Mijatovića Mite, vlasnika beogradskog fudbalskog kluba “Bežanija”, ali su svi pušteni u nedostatku dokaza.

U oktobru 2020. godine mu je navodno bila namenjena bomba postavljena ispod suvozačevog mesta na "Fordu" Saše Karadžića.

O. B./ATAImages
Darko Šarić

Orašanin se povezivao i sa kriminalnim klanom narko-bosa Darka Šarića iz Crne Gore, navodi portal.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike