Svedok šokirao sve u sudnici: Ja sam tražio plaćenog ubicu za Šarićev klan

02.02.2024

11:28

0

Dalibor R. svedočio o planiranju ubistva Gorana Nikolaševića

Svedok šokirao sve u sudnici: Ja sam tražio plaćenog ubicu za Šarićev klan
Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović/Mup/Privatna arhiva/Profimedia

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je saslušanjem svedoka nastavljeno suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi Darka Šarića, čiji pripadnici se terete za više krivičnih dela, među kojima je i planiranje ubistva svedoka saradnika Nebojše Joksovića.

U sudnici je saslušan svedok Dalibor R. koji je ispričao da se sastao sa Joksovićem i Sašom C. i tada su ga pitali da nađe čoveka iz BiH kako bi ubio Gorana Nikolaševića. Svedok je rekao da je nakon toga saopštio Nikolaševiću da planiraju njegovo ubistvo, ali je potencijalna meta to, objašnjava svedok, izmanipulisao, kao i da ga je policija u dva navrata privela kada je Nikolaševiću postavljena bomba.

Dalibor R. je na pitanje da li je Joksović od njega lično tražio da ubije Nikolaševića odgovorio da nije, nego da nađe čoveka. Precizirao je da Joksovića zna jer im se zajedno sudilo ranije, a i preko Saše C, dok tvrdi da nikog od optuženih ne poznaje.

Nikolašević je na jučerašnjem suđenju rekao da se pridružuje krivičnom gonjenju optuženih u ovom slučaju i dodao da veruje da je Joksović planirao njegovo ubistvo. Nebojša Joksović bio je svedok saradnik u postupcima protiv Darka Šarića.

Pored Šarića i Lazarevića optuženi su i Bojan Stanojković, Danilo Odović, Aleksandar Bošković, Nikola Spasojević, Danilo Stojanović, Milutin Radovanović, Duško Mirković, Stefan Andrejić, Marko Vukić, Uroš Radovanović, Milan Vučinić, Arsa Šarić i Duško Šarić. Bojanu Stanojkoviću, Nikoli Spasojeviću, Stefanu Andrejiću, Marku Vukiću i Arsi Šariću se sudi u odsustvu jer su u bekstvu, dok su se Duško Šarić i Milan Vučinić predali sudu u januaru i od tada su u pritvoru.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike