Presuda za smrt maturanta ispred diskoteke: Ovo je presuda za aktera smrtonosne tuče

18.01.2024

14:37

0

Sud u Velikoj Plani osudio je Predraga Stojiljkovića na dve godine i osam meseci zatvora

Presuda za smrt maturanta ispred diskoteke: Ovo je presuda za aktera smrtonosne tuče
Copyright facebook

Osnovni sud u Velikoj Plani osudio je Predraga Stojiljkovića na dve godine i osam meseci zatvora za nasilničko ponašanje u tuči ispred diskoteke “Brodolom” februara 2020, u kojoj je teško povređen Stefan Filić (18) iz Velike Plane, koji je potom preminuo u Urgentnom centru u Beogradu.

Protiv Stojiljkovića je vođen odvojeni postupak, nakon što je Kasacioni sud odbio zahtev da mu se sudi sa Nikolom Bojovićem (24) i Mitrom Pandurovićem (23) pred Višim sudom u Smederevu.

Njih dvojica su prošle godine, u ponovljenom postupku, osuđeni na 18, odnosno 15 godina zatvora zbog teškog ubistva u saizvršilaštvu, jer su pri bezobzirnom i nasilničkom ponašanju, zajedničkim delovanjem, lišili života Stefana Filića.

Izrečena kazna je u skladu sa zakonom, čega je porodica svesna, ali nikako ne može biti zadovoljna, jer ista nije u srazmeri sa posledicom koja se tragično završila po Stefana, navode Stefanovi najbliži.

- Sve vreme smo verovali u institucije ove države, i ovakva kazna predstavlja bar neku satisfakciju za porodicu s obzirom na to da su na ovaj način svi učesnici događaja na neki način kažnjeni, svako za svoj deo odgovornosti, te je pravda bar na neki način zadovoljena. Iako je u pitanju prvostepena presuda,verujemo da će na osnovu svih izvedenih dokaza tokom postupka, i pored najavljenih žalbi, Viša instanca samo potvrditi ovu odluku - navodi Javorka Marković, tetka ubijenog mladića. 

Dodaje da je porodica bezmalo četiri godine čekala da krivci za Stefanovo ubistvo budu privedeni pravdi i kažnjeni u skladu sa zakonom.

- Sada samo čekamo odluku Apelacionog suda o potvrdi kazne i nadamo se najboljem ishodu. Nijedna kazna ne može da vrati nedužno ugašenu mladost, pupoljak koji je tek počeo da cveta. Ne,nijedna kazna ne može da nas nauči da se naviknemo da smo bez njega, nikad i neće. Ali, činjenica da će svako platiti za ono što je učinio, da će odgovarati pred zakonom, imala bi nekakvog smisla da kako tako nastavimo život i posvetimo se ovoj deci, a Stefan da nađe svoj mir koji zaslužuje - zaključila je Javorka. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike