Tetka posle presude za smrt maturanta: Bili smo u strahu da će pustiti ubice našeg Stefana

11.07.2023

12:22

0

Autor: 24sedam

Gotovo tri pune godine čekalo se na drugostepenu presudu ubicama maturanta u Velikoj Plani.

Tetka posle presude za smrt maturanta: Bili smo u strahu da će pustiti ubice našeg Stefana
714915_stefan-filic_ls - Copyright Foto: Facebook/Printscreen

Stefan Filić (18) prebijen je nasmrt 2. februara 2020. godine ispred kluba “Brodolom” u Velikoj Plani. Danas, drugostepenom presudom u Smederevu osuđeni su napadači: Nikola Bojović je dobio 18 godina zatvora a Mitar Pandurević 15 godina.

Stefanova tetka Javorka Marković rekla je da cela porodica bila u velikom grču pred suđenje zbog bojazni da bi ubice mogle da budu oslobođene optužbi.

A kako je teklo suđenje...

Bojović, koji je optužen da je nekoliko puta udario Filića, a zatim ga šutnuo u glavu, negirao je da je kriv za delo za koje ga tužilaštvo tereti. Prema njegovoj tvrdnji, koja se razlikuje od ranije iznetih odbrana pred tužiocima, tuča kod “Brodoloma” počela je jer mu je neko iz Stefanovog društva “drsko dobacio, smejao i nije želeo da se izvini”. Nije međutim, mogao da precizira ko mu je i šta drsko dobacio.

Napadači pijani

U optužnici se navodi da je Bojović u trenutku zločina imao 1,7 promila alkohola u krvi. Njegov saučesnik je imao 1,35 promila. Optuženi su potvrdili da su pre tuče pili.

- Nije me ugrožavao, reagovao sam nesmotreno. Perifernim vidom, sa desne strane, video sam da je pao na asfalt, licem nadole. Tresao se. Šutnuo sam ga desnom nogom, prednjim punim delom - rekao je Bojović, koji je inače godinama trenirao fudbal čak je i zarađivao od ovog sporta, a svoj postupak “pravdao” je time da je bio u strahu jer ga je prethodno neko udario po nosu.

I drugooptuženi Mitar Pandurević je promenio raniju odbranu, počevši od toga ko je išao iza koga i gde su bili mladići kada je započela tuča koja se završila kobno po mladog Filića. Pandurević tvrdi da nijednom nije udario Filića i da je u tuči učestvovalo sedam osoba. On se, kako je rekao, tukao sa Stefanovim mlađim bratom A. F, dok je “Stefan razmenjivao udarce sa Stoiljkovićem”. Na pitanje tužioca da pojasni to, Pandurević je naveo da je “Filić jednom udario Stoljikovića, a ovaj je njemu zadao nekoliko udaraca”. Stoijljković je inače svedok u ovom postupku.

Tetka žrtve: Šta porodica ima od izvinjenja?

Otac Nikole Bojovića pokušao je nekoliko puta da stupi u kontakt sa porodicom Filić. Oni su to, međutim, odbili.
- Pretpostavljam da hoće da se izvine, jer njegov otac shvata krivicu. Šta mi imamo sada od tog izvinjenja kada našeg Stefana nema više? Za razliku od njih, porodica Mitra Pandurevića nikada nije priznala zločin. I on je stalno negirao svoja zlodela – navela je tetka ubijenog maturanta.

Obojica su kazala da nisu pomogla Stefanu kada su videli da leži na asfaltu, da su pobegli kada su čuli policijsku rotaciju, navodno iz straha, jer su i Bojović i Pandurević ranije procesuirani zbog nanošenaj teških telesnih povreda. Pandurević kao maloletnik, dok je Bojović zbog tog krivičnog dela u humanitarne svrhe uplatio 30.000 dinara.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike