Kraj sednice o ubici porodice Đokić: Džonić vrti istu priču, a sudijama ostale dve opcije

17.01.2024

13:54

0

Autor: 24sedam

Odbrana tražila novo suđenje, a tužilac da se to zanemari

Kraj sednice o ubici porodice Đokić: Džonić vrti istu priču, a sudijama ostale dve opcije
Copyright FotoPrintscreen/Niskevesti/B.Lj.

U niškom Apelacionom sudu danas je završena sednica za razmatranje žalbi na prvostepenu presudu kojom je Goran Džonić osuđen na kaznu doživotnog zatvora zbog ubistva tročlane porodice Đokić iz Aleksinca - Gorana (57), Gordane (56) i njihove ćerke Lidije (25), 26. septembra 2021.

Kako je za Tanjug rekla Džonićev branilac Biljana Pešić na sednici je ukratko iznela sadržaj žalbe koju je uložila na prvostepenu presudu, a kojom je zatražila da Apelacioni sud ukine prvostepenu presudu i naloži Višem sudu u Nišu da ponovi suđenje.

Sa druge strane tužilaštvo je predložilo Apelacionom sudu da odbije žalbu odbrane i potvrdi prvostepenu presudu.

Džonić se složio sa rečima branioca i ponovo negirao da je izvršio ovo trostruko ubistvo, tvrdeći da mu je sve "namešteno".

Apelacioni sud može ovu kaznu da potvrdi, preinači ili ukine i vrati prvostepenom sudu da ponovi suđenje. Džonić je tokom celog suđenja negirao krivicu. Pored teškog ubistva je osuđen i za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Istraga u ovom slučaju bila je sprovedena i protiv braće Aleksandra i Kostadina M. i drugog Džonićevog sina Milana, ali su oni pušteni iz pritvora i nisu se našli na optužnici.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike