Saznajemo: Propalo izručenje plaćenika "zemunaca" Siniše Petrića Zenice

17.01.2024

11:17

0

Autor: 24sedam

Transfer osuđenika odložen za 2. februar

Saznajemo: Propalo izručenje plaćenika "zemunaca" Siniše Petrića Zenice
Copyright MUP Srbije

Izručenje zloglasnog ubice iz “zemunskog klana” Siniše Petrića zvanog Zenica je - odloženo. On je danas trebalo iz Španije da sleti na Aerodrom u Sarajevu, a ceo proces je odložen za 2. februar.

Iz depeše, koju suz Španci poslali policijskim agencijama u BiH, nije preciziran razlog odlaganja izručenja Petrića.

Petrić je bio plaćeni ubica "zemunskog klana" i, navodno, desna ruka Luke Bojovića. Trebalo je da bude prebačen u KPZ Foča na izdržavanje ostatka kazne zatvora, nakon što je Okružni sud u Banja Lucu preuzeo presude stranih sudova. 

Banjalučki sud detaljno je objasnio po kojem osnovu su oni stvarno i mesno nadležni za odlučivanje o ovom slučaju, kao i na koliko godina su mu izrečene zatvorske kazne za brojna krivična dela koja je počinio.

Iz Okružnog suda Banja Luka su naveli da se Ministarstvo pravde Kraljevine Španije obratilo Ministarstvu pravde BiH zamolnicom za priznanje i izvršenje presude osuđenog Petrića, a koji je državljanin BiH, za premeštanje na izdržavanje kazne zatvora u BiH.

- Ministarstvo pravde BiH je, potom, putem Ministarstva pravde Srpske zamolnicu prosledilo Vrhovnom sudu RS da odredi mesno nadležan sud za postupanje. Tako je Vrhovni sud RS odredio Okružni sud Banja Luka kao stvarno i mesno nadležan - navedeno je.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike