Svedočila žrtva instruktora jahanja: Poljubio me u grudi, i tada sam osetila - gađenje

11.01.2024

13:19

0

Devojka ispričala detalje napastvovanja

Svedočila žrtva instruktora jahanja: Poljubio me u grudi, i tada sam osetila - gađenje
Instruktor jahanja Miloš Đukić - Copyright Printscreen/Instagram/m.đ.

U Višem sudu u Beogradu danas je svedočenjem oštećene (27) nastavljeno suđenje Milošu Đukiću (69), optuženom da je počinio više krivičnih dela silovanja i polnog uznemiravanja nad polaznicama škole jahanja od kojih su neke bile maloletne.

Žrtva je svedočila video vezom iz prostorije za oštećene, a okrivljeni je iz pritvora doveden u invalidskim kolicima. Ona je ispričala da je krajem 2019. početkom 2020. godine počela da dolazi u konjički klub. U početku, dolazila je jednom ili dvaput nedeljno jer je bila zima, a da je kasnije sa lepšim vremenom čsk i po ceo dan provodila u klubu.

Navela je da je za klub saznala preko zajedničkog prijatelja nje i suvlasnice kluba M.G. Dodala je da se u klubu nalazio konj koji je ranije bio kod nje u pansionu.

- Tog konja sam zavolela i otišla sam u klub da ga vidim, a tako sam i počela da treniram - rekla je oštećena.

Pakao dug 11 godina

Instruktor je uhapšen sredinom septembra prošle godine i od tad je u pritvoru. On se sumnjiči da je sva pomenuta krivična dela izvršio u prostorijama konjičkog kluba od 2010. do 2021. godine. Sumnja se da je u decembru 2010. godine, silovao maloletnu devojku od 17 godina. Osumnjičen je za brojne nedozvoljene polne radnje nad devojčicama i pokušaj silovanja.

Ispričala je i da je u početku dobijala samo komentare i smernice od okrivljenog kako da jaše i dodala je da joj je Miloš Đukić rekao da želi da je vidi kako doživljava vrhunac dok jaše kao i da bi trebalo da bude glasna.

"Voleo bih da imamo odnos"

Navela je da se prvi incident dogodio u julu 2021. nakon treninga kada ju je Đukić pozvao kod njega u sobu i rekao joj da ga njeno jahanje uzbuđuje. Naveo je da više ne može da se kontroliše i da bi voleo da ima odnose sa njom.

Žrtva je ispričala da je u tom trenutku bila u stanju paralize i da je želela da skrene sa teme. Ali, okrivljeni je želeo da priča samo o tim stvarima. Sledeći incident dogodio se u septembru 2021. kada je bila sama u klubu sa Đukićem.

- Nakon što sam završila čas jahanja, otišla sam u prostoriju gde se svi okupljamo, a tamo je, na klupi preko puta mene, sedeo i Đukić koji je gledao u telefon - ispričala je oštećena.

Rekla je da je legla na klupu, zatvorila oči i da je u jednom trenutku osetila kako joj je okrivljeni stavio ruku na donji stomak i poljubio je u grudi. Dodala je da je u tom trenutku osetila gađenje i prema Đukiću i prema samoj sebi.

- Birala sam da ćutim o tome što se dogodilo i izbegavala sam da bilo kome kažem jer sam mislila da sam ja kriva - rekla je devojka.

Poljubac u usta

Dodala je da se u oktobru 2021. godine dogodio još jedan incident kada joj je, kako je ispričala, okrivljeni prišao, zagrlio je i pokušao da je poljubi direktno u usne, ali da je uspela da se izmakne te da ju je poljubio u ivicu usne. Oštećena je odgovarajući na pitanja advokata odbrane ispričala da u početku nije razgovarala ni s kim o onome što se dogodilo, ali da je počela da priča tek kada je jedna od oštećenih koja je maloletna ispričala šta se njoj dogodilo.

Dodala je i da je jedna od devojaka sve što se dešavalo u klubu ispričala suvlasnici konjičkog kluba M.G. koja je tada rekla da će zaštititi devojke. Dodala je da je M.G. pozvala i druge devojke koje su ranije dolazile u klub i rekla im da je instruktor isteran iz kluba.

Otvorila dušu

Oštećena je rekla da je u klubu ostala zbog konja, ali i zbog jedne od oštećenih devojaka koja je u tom trenutku teško podnosila ono kroz šta je prošla i često je plakala. Navela je i da je prva osoba kojoj je mogla da se poveri, da joj se otvori, da joj ispriča sve detalje, ali i da plače pred njom bila oštećena K.Š.

Optuženi je na pitanje veća da li ima nekih pitanja ili komentara rekao da nema pitanja, a da kada bi krenuo da komentariše to bi, prema njegovim rečima, trajalo dva sata.

Nastavak suđenja zakazan je za 12. februar kada će svedočiti još dve oštećene, dok će naknadno biti odlučeno kada će svedočiti oštećena koja je i dalje maloletna. Đukić je na početku suđenja rekao da će iskoristiti svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu, te je dodao da nije tačno da je učinio krivična dela koja mu se stavljaju na teret i da devojke koje su ga prijavile "nisu u pravu".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike