Produžen pritvor instruktoru jahanja: Nastavlja se istraga zbog sumnje da je silovao i uznemiravao maloletnice

14.11.2022

13:32

0

Osumnjičenom je pritvor produžen za još 30 dana odnosno do 10. decembra

Produžen pritvor instruktoru jahanja: Nastavlja se istraga zbog sumnje da je silovao i uznemiravao maloletnice
Miloš Đukić - Copyright Printscreen/Instagram/m.đ.

Viši sud u Beogradu produžio je pritvor instruktoru u konjičkom klubu u Barajevu M. Đ. (68), koji se sumnjiči da je od 2010. do 2021. godine, izvršio niz krivičnih dela silovanja i polnog uznemiravanja nad polaznicama te škole.

Osumnjičenom je pritvor produžen za još 30 dana odnosno do 10. decembra, potvrdila je za Tanjug portparol Višeg suda u Beogradu Tatjana Matić.

Protiv M. Đ. Više javno tužilaštvo u Beogradu vodi istragu zbog sumnje da je izvršio krivična dela silovanje, silovanje u pokušaju, polno uznemiravanje i četiri krivična dela nedozvoljene polne radnje nad sedam polaznica njegove škole jahanja, od kojih je pet bilo maloletno u vreme izvršenja krivičnog dela.

Najmlađa žrtva imala 13 godina

Sumnja se da je M. Đ. u decembru 2010. godine, silovao maloletnu devojku, koja je u to vreme imala 17 godina.Tokom 2013., 2014. i 2015. godine počinio je, kako se sumnja, dva krivična dela nedozvoljene polne radnje nad dve devojčice od 13 godina. 

Nad devojkom od 15 godina je, kako se sumnja, izvršio krivično delo nedozvoljene polne radnje u junu 2017. godine, a u martu 2018. godine je pokušao da je siluje.

Takođe, postoji sumnja da je nad drugom devojkom od 15 godina u septembru 2021. godine izvršio krivično delo nedozvoljene polne radnje, kao i nad još dve punoletne devojke u istom vremenskom periodu.

M. Đ. je uhapšen 12. septembra, nakon čega je saslušan i određen mu je pritvor, on se na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu branio ćutanjem.

On je, kako se sumnja, sva pomenuta krivična dela izvršio u prostorijama konjičkog kluba.

Tokom 2013, 2014. i 2015. godine izvršio je, kako se sumnja, dva krivična dela nedozvoljene polne radnje nad dve devojčice od 13 godina.

Osumnjičenog M. Đ. oštećene su prijavile policiji i tužilaštvu iskazujući time puno poverenje u institucije.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike