Ispovest suznih očiju Milene Radulović: Gotovo je, moj život više neće biti isti

24.11.2023

11:13

1

Autor: 24sedam

Glumica je opisala šta se dešavalo dok je svedočila protiv samozvanog učitelja glume

Ispovest suznih očiju Milene Radulović: Gotovo je, moj život više neće biti isti
Copyright Antonio Ahel/ATA Images

Moj život više neće biti isti.

Ovo je zaključila Milana Radulović gostujući u jutarnjem programu Televizije K1, i to dan pošto je u Višem sudu u Beogradu završila svedočenje u postupku protiv samozvanog učitelja glume Miroslava Aleksića, optuženog za silovanje i seksualno uznemiravanje nekoliko polaznica te škole. Ona ima status oštećenog svedoka, i svedočila je tokom ukupno tri suđenja.

Juče je stajala u sudnici dva sata i 40 minuta. Atmosferu u sudnici opisala je kao mučnu i tešku, gde je sve vreme bilo oko 50 ljudi, među kojima su bili i oni koji su joj pružali podršku. U sudu nisu bili njeni roditelji, jer majka i otac nikada nisu hteli da uđu u sudnici.

Iskustva sa ročišta 

- Sva tri ročišta su bila različita. Pred prvo su mi izašli neki pečati na ruci, i nekako sam to dobro podnela. Mislila sam to što boli, boli, i imala sam osećaj da ipak u sadašnjem trenutku imam snage za sve. Uoči drugog nisam mogla da jedem, celog dana sam se tresla. Sada, treći put, posle iskustva u ročištu, ništa se ne promeni. Koliko god da ti sebe zavaravaš, svejedno je svako ročište mučno - kazala je Radulovićeva.

- Sve vreme, Aleksić i njegov advokata Zoran Jakovljević su me provocirali i postavljali gnusna pitanja i smejali se. Aleksić je tako agresivno vikao, i svi su to videli u sudnici. Kada mi se posle toliko godina obratio tim tonom juče, osetila sam se kao na času, kao pre mnogo godina, ali nije me tim tonom povredio. Naravno, njihovo pravo je da se brane kako god izaberu - naglasila je Milena Radulović, kojoj su sve vreme oči bile pune suza.

Antonio Ahel/ATA Images
Mika Aleksić ispred sudnice

Ništa, kaže, ne bi uspela bez podrške porodice.

Kako je istakla, veoma joj znači i prisustvo njenog momka u sudnici, a želja da prisustvuje suđenju je obostrana.

- Nadam se da sam svojim postupkom javnog izlaska i prijave nasilnika spasila i mnogo devojaka. Nemojte da se zavaravate da će taj čin protiv vas nestati, da ćete godinama kasnije uspeti da pobegnete od svega toga - objasnila je glumica, koja je od 11. godine išla u školu glume Mike Aleksića.

Saučesnik i Aleksićeva žena

Milena Radulović smatram da je i Biljana Mašić, Aleksićeva žena, saučesnik u svemu.

- Aleksićeva žena ima pristup optužnici, to su devojke koje je ona odgajala. Mi smo te devojčice koje su vaspitavali. Oni su gledali kako smo imale devet ili 12 ili 17 godina. Ona smatra da smo mi lagale, a to je 16 devojaka koje su podnele prijavu. To je sve jako teško - navodi Radulovićeva.

Glumica podvlači da su joj, posle njenog javnog saopštavanja šta se događalo u školi, počeli pored devojaka i žena javljati i muškaraci koji su imai slično iskustvo i prošli ovu vrstu pakla. 

- Bitno je da si dobar sa sobom. Ljudi mi prilaze i pitaju što si ćutala sve ovo vreme. Treba imati pre svega podršku, ja sam imala podršku od sestre, momka, porodice. Da bi se upustio u nešto tako teško i stresno. - kazala je Radulović

- Ne pričamo o hiljadama žrtava, već o stotinama - dodala je, i podvukla da je o seksualnom zlostavljanju prvo ispričala majci, koja je odmah pala.

Ocu je saopštila naknadno, nakon više poseta psihoterapeutu koji joj je savetovao da to uradi na najblaži mogući način, odnosno da bude smirenija nego kada je saopštila majci.

- Moj otac ima gliser, pa smo se odvezli njime. Razmišljala sam, ako mu bude loše ili ako bude burno reagovao da će verovatno skočiti u vodu, pa će na taj način i doći sebi - prisetila se Milena.

Glumica kaže da je njeno sada da se samo nada.

- Ovo toliko dugo traje. Toliko sam puta mislila - neću morati dalje. I sada se nadam da posle ova tri ročišta i tih njegovih pitanja (Aleksića) juče da se bližimo kraju procesa. Nadam da ću imati pravo da budem i devojka i glumica. Volela bih malo bezazlenijih tema u narednom periodu u našem društvu - kazala je, između ostalog, Radulovićeva.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike