Ispovest majke Ane Volš godinu dana pošto je Beograđanka nestala: "Sin je pitao Brajana: Zašto si mi ubio majku"

31.12.2023

22:30

0

Ana Volš je nestala pre tačno godinu dana, u novogodišnjoj noći kada je navodno iz kuće Kohasetu u Bostonu krenula na posao

Ispovest majke Ane Volš godinu dana pošto je Beograđanka nestala: "Sin je pitao Brajana: Zašto si mi ubio majku"
Milanka Ljubičić majka ubijene Ane Volš - Copyright AP Photo/Kurir/ Zorana Jeftić/Profimedia/Instagram

"Zvao je sinove iz pritvora i svima je čestitao rođendane. Ono što me najviše boli jeste trenutak kada ga je srednji sin upitao: "Zašto si mi ubio mamu?", nakon čega je Brajan zaćutao. Ali moj unuk mu je još tri puta ponovio to pitanje, a njegov odgovor je bio "nije bilo baš tako".

Ovim rečima započinje svoju priču Milanka Ljubičić, majke Ane Volš (36) koja je nestala pre tačno godinu dana, u novogodišnjoj noći kada je navodno iz kuće Kohasetu u Bostonu krenula na posao u Vašington.

Nakon opsežne potrage američke policije, Ana nije pronađena, a ubrzo potom otkrivena je jeziva istina. Njen suprug Brajan, pretraživao je na internetu kako da se reši tela, istraživao kako je najbolje ukloniti dokaze posle zločina, a brojne kamere su ga snimale kada je na različitim delovima grada išao da baci đubre, ispostaviće se Anine lične stvari.

Brajan Volš ubrzo je uhapšen, a protiv njega je podignuta optužnica zbog ubistva lepe Beograđanke. Njeno telo nije pronađeno, a sumnja se da se Brajan rešio njenog tela.

Greg Derr/The Patriot Ledger via AP, Poo
 

Suđenje zbog specifičnosti istrage i dalje se čeka, a godinu dana od kada se Ani izgubio svaki trag, njena majka Milanka otvorila je dušu.

Kako kaže, ona samo želi da zna šta se dogodilo sa njenom voljenom ćerkom, a uprkos dokazima koje je američko tužilaštvo prikupilo i koji ukazuju da je Ana ubijena, njena majka ne gubi nadu da je njena ćerka živa!

"Ne gubim nadu da je moja ćerka živa"

- Neizvesnost me ubija, već godinu dana ne znam šta je sa mojom ćerkom. Od Ane nema ni traga ni glasa. Svakodnevno pijem antidepresive, pokušavam da radim kako bih skrenula misli. Od nadležnih institucija nisam dobila nijednu informaciju, sve što saznam je iz medija. I sami znate da ima mnogo verzija i nagađanja, međutim, nigde prave istine. Dokazi koje prikazuju na sudu nisu dovoljno jaki i čvrsti - tvrdi neutešna majka.

Milanka ističe i da ne gubi nadu da je Ana živa, te navodi da je to njen stav i pravo kao roditelja, koje joj niko ne može oduzeti.

Instagram_ Jacqueline Matter
 

- Ne gubim nadu da je moja ćerka živa. To je moj stav i moje pravo! Niko mi to ne može oduzeti. Možda ne može da se javi ili ne sme. Opet ponavljam, bila sam kod njih kući u tri navrata, a ukupno 16 meseci. Ne ulazi mi u glavu da bi Brajan to uradio mojoj Ani, a pogotovo to što je ona majka njegove dece. Moja ćerka ne bi imala tri sina sa njim, da se nisu lepo slagali. Kao jedan roditelj želim da saznam pravu istinu i imam pravo da mislim da je Ana negde otišla! - objasnila je ona.

Kako navodi neutešna majka, kako vreme prolazi sve su manje šanse da se sazna šta je bilo sa njenom ćerkom.

- Ne znam više ni šta da iščekujem. Kako vreme prolazi, sve su manje šanse da će se to rešiti. Kako za godinu dana ništa nisu saznali?Ja, kao Anina majka nemam ni jednu zvaničnu informaciju o mojoj ćerki. Mene zanima samo prava istina! - priča naša sagovornica.

U jednom danu deca su postala siročići

Milunka je otkrila da je Brajan iz pritvora zvao sinove i svakome od njih ponaosob čestitao rođendane, te da je kod svakoga od njih taj poziv iz zatvorske ćelije probudio drugačiju reakciju.

- Imam tri unuka. Najviše me je zabolelo kada ga je srednji sin upitao: "Zašto si mi ubio majku", nakon čega je Brajan zaćutao. Ali moj unuk mu je još tri puta ponovio to pitanje, a njegov odgovor je bio "nije to bilo baš tako". Najstariji sin mu je rekao kako mu nedostaje majka, dok najmlađi ima samo tri godine. On ništa ne zna, još uvek je mali - navodi ona.

Instagram_anawalshe
 

U prvim danima nestanka o Aninoj deci brinula je Brajanova majka, da bi zatim mališani bili predati njihovom Centru za socijalni rad, a kako Milanka otkriva, deca su od nedavno predata na staranje njenoj starijoj ćerki, Aninoj sestri.

- Oni su sada kod nje, ali ona ima još dva starija sina. Ne znam kako će biti dalje, ali i moja ćerka koja živi tamo nema nikakvih informacija. Pitanja koja mi svakodnevno odzvanjaju u glavi: "Zašto bi Brajan ubio Anu, majku njegove dece? Šta će sada sa njima biti?" U jednom danu, deca su postala siročići - rekla je neutešna majka.Istakla je i da su sva tri Anina sina bila u kuću, kada se, navodno, dogodilo ubistvo.

- Moji unuci su bili kući te noći. Ali jedno najstariji unuk kojima sedam godina možda može i da kaže da je nešto video. Ova dvojica su još uvek mali - navodi ona.

"Kao tašta bila bih za smrtnu kaznu!"

Uprkos tome što Milanka gaji nadu da je njena ćerka živa i možda otišla negde, ne isključuje mogućnost da je njen zet Brajan usmrtio Anu.

- Ako je Brajan zaista ubio moju ćerku, želim da dobije najstrožu kaznu! Kao tašta bih bila za smrtnu kaznu! - kaže ona.

"Trovala je Brajana protiv moje ćerke"

Par meseci pre nego što je nestala Ana se majci požalila na Brajanovu majku, koja je prema Milankinim rečima, Brajanu punila glavu protiv njene ćerke.

- Stalno mu je pričala kako je Ana lepa, uspešna, da će otići od njega. Ubacivala mu je i sumnju da najmlađi sin nije njegov, zato što ima plavu kosu. A to je na Brajanovog oca. Opet, sve je to lako proverljivo, mogli su da urade DNK. Žalila mi se Ana na nju - priča uznemireno Milanka.Kako Milanka priča, Dajana Volš, Brajanova majka, od prvog dana nije volela Anu i stalno je govorila stvari protiv nje.

Greg Derr/AP Printscreen/Instagram/anawalshe Twitter_Fox News @FoxNews
 

- Dajana je stalno huškala Brajana protiv Ane, kljucala mu je mozak. Brajan je sve to pričao Ani, ali uopšte mi nije jasno zašto se pravio problem oko toga? O čemu da vam pričam, kada za celo to vreme koje sam provela tamo nisam upoznala Brajanovu majku. Odmah mi je to bilo čudno, ali nisam htela da se mešam - navodi ona.

Napominje i da Brajan takođe nije bio u najboljim odnosima sa majkom.

- Ona mu je konstantno pričala kako je moguće da je Ana tako mlada a toliko uspešna, pričala je kako deca nisu njegova. Ulivala mu sumnju, bez ikakvog razloga. Ali on je sve to prenosio Ani, ali naravno da ne može ostati otporan na takve stvari koje mu neko svakodnevno priča - priča Milanka.

"Kajem se što nisam otišla kod Ane"

Kako kaže, Ana je neposredno pred nestanak bila u Beogradu, gde se svojoj majci požalila na Brajana. Rekla joj je da je u Brajanu primetila neraspoloženje i napetost.

- Moja ćerka mi je tada rekla: "Mama, tamo mi se prosto više ne ide!" - dodaje ona.

Kako kaže, sebi nikada neće oprostiti što nije otišla za Ameriku kada je Ana pozvala.

- Mnogo se kajem što nisam otišla. Možda sam mogla da stignem, ali šta bi se onda desilo i da li bi se nešto promenilo? - dodaje ona.Na spekulacije da je Ana navodno imala ljubavnika, a da je sve otkriveno kada je njena svekrva Dajana Volš unajmila detektiva, Milanka navodi da su to sve priče rekla- kazala.

- Ništa ne znam o tome i ne želim uopšte to da komentarišem. To su gluposti - rekla je kratko ona.

Milanka je istakla i da je Ana bila ćerka za poželeti, te da je uvek ispuni ono što naumi.- Ana je bila uporna u tome da ode u Ameriku i ostvari svoje snove. Zaista, mnogo je radila na svemu tome. Rodila je troje dece ko iz šale, ništa joj nije bilo teško. Mnogo je volela svoje sinove, teško joj je padalo što je bila razdvojena od njih. Želela je da ih povede u Vašington, gde je radila, ali nije mogla zbog Brajana - kaže ona za Blic.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike