Ukinuta presuda za ubistvo beskućnika u Kineskoj četvrti u Novom Sadu, ponavlja se suđenje: Napao ih satarom, oni ga tukli do smrti

29.12.2023

10:51

0

Okrivljenima je produžen pritvor, koji po rešenju može trajati najduže do 16. februara

Ukinuta presuda za ubistvo beskućnika u Kineskoj četvrti u Novom Sadu, ponavlja se suđenje: Napao ih satarom, oni ga tukli do smrti
Ilustracija - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Apelacioni sud u Novom Sadu poništio je presudu četvorici okrivljenih za ubistvo Aleksandra Popovića (34), beskućnika iz Beograda, koje se dogodilo u Kineskoj četvrti, u Novom Sadu, 30. oktobra 2021. godine.

U saopštenju Višeg suda podseća se da su 24. marta ove godine okrivljeni Miodrag Mikac (42) i Željko Milašin (47), iz Feketića, Zorica Dikić (39) iz Petrovaradina i Miša Todorović (45) iz Novog Sada proglašeni krivim jer su kao saizvršioci izvršili krivično delo teško ubistvo na svirep način, zbog čega su osuđeni na ukupno 52 godine zatvora. 

Kako je dokazano tokom suđenja, oni su 30. oktobra 2021. godine na Bulevaru despota Stefana 5 u Novom Sadu na svirep način ubili Aleksandra Popovića, i to u saizvršilaštvu.

Sud, kako je obrazloženo prilikom izricanja presude, nije sporio da je kritičnoj situaciji prethodio događaj kada je Popović, u jednom momentu, izvadio sataru iz unutrašnjeg džepa svoje jakne i, bez ikakvog povoda, njome pokušao da udari okrivljenog Miodraga Mikca. Posle izbegnutog udarca, međutim, četvoro okrivljenih su kao brojniji i jači nasrnuli na Popovića, zadajući mu mnogobrojne udarce rukama i nogama, nanevši mu teške telesne povrede opasne po život.

Protiv prvostepene presude žalili su se i Više javno tužilaštvo i branioci okrivljenih i okrivljeni Miša Todorović.

Apelacioni sud u Novom Sadu je nakon održane sednice veća 18. decembra doneo rešenje kojim su usvojene žalbe branilaca okrivljenih i okrivljenog Todorovića i ukinuo presudu Višeg suda u Novom Sadu i naložio da se ponovi suđenje. 

U obrazloženju ove odluke navedeno je da je presuda doneta uz bitne povrede odredaba krivičnog postupka i na osnovu pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja.

Okrivljenima je produžen pritvor, koji po tom rešenju može trajati najduže do 16. februara.
 

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike