Žeks ubijen na semaforu: Izrešetali ga "zemunci" iz "audija" u pokretu!

27.12.2023

19:00

0

Miloš Simović i Vladimir Milisavljević Budala ispalili su na Željka Bodiša oko 40 hitaca iz "kalašnjikova"

Žeks ubijen na semaforu: Izrešetali ga "zemunci" iz "audija" u pokretu!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Željko Bodiš (23), poznatiji kao Žeks, ubijen je 27. decembra 2000. godine, oko 14 sati, u svom "pasat karavanu" ispred kafića "Slon" na uglu ulica Borske i Bogdana Žerajića na beogradskom Kanarevom brdu. Tada su nepoznati napadači iz "audija 80", bordo boje, ispalili na njega više rafala iz automatskog oružja, a potom pobegli u pravcu Vojno medicinske akademije.

Kasnije je utvrđeno da su Miloš Simović i Vladimir Milisavljević Budala hicima iz **kalašnjikova** ubili Bodiša. O njemu su znali sve, a bila je spremna i rezervna ekipa "zemunskog klana" da uskoče ako bude zatrebalo.

Bodiš je bio u svom automobilu parkiranom u blizini semafora u Borskoj ulici, gde je, kako kažu, čekao nekog da izađe iz obližnjeg kafića. Iznenada su mu u 'audiju' prišli napadači i kroz prozor vozila ispalili oko 40 metaka iz "kalašnjikova" u vozačevu stranu.

Teško ranjeni Bodiš, koga su meci pogodili u vrat, glavu i grudi, pokušao je da zaustavi "pasat", jer se nalazio na nizbrdici, ali je to uspeo tek nakon 30-40 metara. Kad se "pasat" zaustavio, videvši teško ranjenog Bodiša, njegov brat i jedan prijatelj izvukli su ga, stavili u automobil i krenuli ka Urgentnom centru. On je, međutim, izdahnuo na putu ka bolnici.

Na mestu napada policija je zatekla izrešetan 'pasat', srču po asfaltu, a odmah je organizovana potraga za "audijem" u kojem su bili napadači. Tablice na vozilu su bile ukradene.

Prema nezvaničnim informacijama, Bodiš je bio poznat policiji, a kako tvrde, bio je prijatelj  Zorana Uskokovića Skoleta, koga je "zemunski klan" izrešetao  27. aprila iste godine.

Antonio Ahel/ATA Images
Ilustracija

Tokom akcije "Sablja", organizovane posle ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića, utvrđeno je da su "zemunci" 27. decembra 2000. godine, na beogradskom Kanarevom brdu, ubili Željka Bodiša.

Iz dva oružja 36 hitaca

Veštaci su kazali da je na Bodiša ispaljeno 36 hitaca, od kojih su ga pogodila 27, kao i da je pucano iz dva oružja, najverovatnije automat­ska. Iz jednog je ispaljeno 20, a iz drugog 16 metaka.

Po ustaljenom scenariju, iz "audija" u pokretu, kako je utvrđeno, na Bodiša su rafale iz "kalašnjikova" ispalili Miloš Simović i Vladimir Milisavljević. Ukradeni automobil vozio je Milošev brat Aleksandar Simović.

printscreen/MUP
"Zemunski klan"

Istraga je došla do saznanja da su Simovići i Milisavljević imali rezervnu ekipu koja je trebalo da se uključi ukoliko bi nešto krenulo naopako. U drugom timu bili su Milan Jurišić Jure, Milan Glišović Milanče, Đorđe Slavković Đole i Dušan Krsmanović Dule.

Kako je utvrđeno, pripadnici "zemunskog klana" znali su sve o Bodišu - gde živi, gde se kreće i koga posećuje.

Policija je otkrila i još nekoliko zločina koje su počinile ubice Željka Bodiša.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike