Bivši pripadnik "zemunskog klana" ponovio bratove reči pred sudom: "Ne želim da odgovaram na pitanja vezana za ubistvo Slavka Ćuruvije"

08.03.2023

11:07

0

Pre Aleksandra Simovića pred sudom su svedočili njegov brat Miloš i Milorad Ulemek Legija

Bivši pripadnik "zemunskog klana" ponovio bratove reči pred sudom: "Ne želim da odgovaram na pitanja vezana za ubistvo Slavka Ćuruvije"
aleksandar simović (1) - Copyright YouTube/RUDAR 7

Nakon što su u sudnici Specijalnog suda u postupku za ubistvo Slavka Ćuruvije saslušani Milorad Ulemek Legija i bivši pripadnik "zemunskog klana" Miloš Simović, u svojstvu svedoka saslušan je Simovićev brat  Aleksandar.

On je takođe kao njih dvojica doveden iz zatvora "Zabela", gde izdržava dugogodišnju robiju zbog učešća u ubistvu premijera Zorana Đinđića.

Sudija: Da li ostajete pri izjavama koje ste dali tužilaštvu?

Simović: Ostajem samo pri iskazu koji sam dao na suđenju, a to je da ne želim da odgovaram na pitanja suda i tužilaštva.

Sudija: Da li imate posredna ili neposredna saznanja o ubistvu Slavka Ćuruvije?

Simović: Kao što sam rekao na tom pretresu, ne bih želeo da govorim o tome.

Sudija: Da li vam je neko pričao nešto o tome?

Simović: Ne bih želeo da govorim o tome.

Sudija: Zašto ne želite da odgovarate na pitanja?

Simović: To je moj lični stav.

Prethodno je Miloš Simović odbio da odgovara na pitanja. Rekao je da se ne seća ranijih iskaza i da ne ostaje pri njima, kao i da mu nije bilo prećeno. Na pitanje sudije ima li nešto da doda, Simović je odgovorio:

- Ne taman posla, samo bih hteo da čestitam Osmi mart.

Profimedia
Milorad Ulemek Legija

Legija je između ostalog rekao da nema ništa ni da doda niti da oduzme od onoga što je rekao na prethodnom ročištu u ovom predmetu. Naveo je da mu prećeno 2016. godine, pred njegovo svedočenje.

Odgovarajući na pitanja advokata naveo je da tužiocu nije rekao da je Kurak kritičnom prilikom pucao u Ćuruviju, a izjavio je i da nije rekao da je Ratko Romić udario u glavu Branku Prpu.

Za ubistvo novinara i vlasnika "Dnevnog telegrafa", prvostepeno su osuđeni na ukupno 100 godina zatvora bivši načelnik RDB-a Radomir Marković, nekadašnji načelnik Beogradskog centra RDB-a Milan Radonjić, kao i pripadnik službe Ratko Romić. U odsustvu je osuđen Miroslav Kurak, koji je u bekstvu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike