Optužnica za masakr u "Ribnikaru": Žalio se gazda streljane gde je Kosta vežbao

22.12.2023

16:03

0

Na potvrđivanje optužnice žalio se vlasnik streljačkog kluba "Partizan praktikal šuting"

Optužnica za masakr u "Ribnikaru": Žalio se gazda streljane gde je Kosta vežbao
Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Na rešenje Višeg suda u Beogradu o potvrđivanju optužnice protiv oca i majke dečaka (13) koji je 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio devet vršnjaka i čuvara te škole, izjavljena je samo jedna žalba.

- Spisi predmeta prosleđeni su Apelacionom sudu u Beogradu koji će odlučivati o žalbi - potvrđeno je Tanjugu u Višem sudu u Beogradu.

Pored oca Vladimira Kecmanovića i majke Miljane, optuženi su i vlasnik streljačkog kluba u kojem je dečak, kako se sumnja, učio da puca, Ratko I. i instruktor u tom klubu Nemanja M. Tu jednu žalbu podneo je branilac trećeoptuženog instruktora Ratka I.

Optužnicom je predloženo da sud osudi oca na kaznu zatvora od 12 godina, majku na dve i po godine, dok je za vlasnika streljačkog kluba "Partizan praktikal šuting" Ratka I. i instruktora u tom klubu Nemanju M. predložena trogodišnja zatvorska kazna.

Vladimir K. optužnicom se tereti za krivično delo teška dela protiv opšte sigurnosti, odnosno da je sina obučavao da rukuje vazdušnim i vatrenim oružjem, kao i da oružje nije čuvao kako je to predviđeno zakonom. Više javno tužilaštvo neposredno je optužilo i majku dečaka zbog krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.

Zbog krivičnog dela davanja lažnog iskaza, kako je navedeno, neposredno su optuženi predsednik Streljačkog kluba "Partizan praktikal šuting" Ratko I. i instruktor u tom klubu Nemanja M.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike