Advokat porodice ubijene Francuskinje u "Ribnikaru": Sud mora da veštači maloletnog K. K.

02.11.2023

12:35

0

Autor: 24sedam

Počeo je drugi parnični postupak protiv Kecmanovića

Advokat porodice ubijene Francuskinje u "Ribnikaru": Sud mora da veštači maloletnog K. K.
OŠ "Vladislav Ribnikar" i počinilac zločina K. K. - Copyright ATAImages/ Miloš Tešić

Pripremno ročište u parničnom postupku po drugoj tužbi protiv oca, majke i dečaka Koste K. koji je 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio devet đaka i čuvara te škole počelo je danas u Višem sudu u Beogradu. Na pripremnom ročištu, advokati obe strane su dostavili preveliki broj predloga. 

Ovu tužbu je podnela porodica ubijene Adriane Dukić (13) iz VII/2, koja je bila državljanka Francuske. Tužba je podneta protiv porodice Vladimira Kecmanovića, njegove supruge Miljane, sina K., ali i protiv OŠ "Vladislav Ribnikar" i države Srbije.

24sedam/Katarina Mihajlović
Snežana Dunjić

Snežana Dunjić, zastupnica oštećenih francuskih državljana, podvukla je da njeni klijenti nisu podneli tužbu zajedno sa ostalih 27 članova porodica drugih nastradalih u masakru.

- Prvi smo podneli predlog za određivanje privremene mere zabrane raspolaganja imovinom u odnosu na majku dečaka, a na osnovu kog je sud i izrekao tu privremenu meru. Tim predlogom smo i bili obavezani da u roku od 30 dana podnesu tužbu - navela je Snežana Dunjić.

Ona nije htela da iznese koliku odštetu zahteva porodica ubijene devojčice.

Punomoćnica porodice Kecmanović Marina Ivelja rekla je nakon pripremnog ročišta da su predložili da se saslušaju sve stranke u postupku, kao i da se obavi veštačenje maloletnog ubice kako bi se utvrdilo da li je tokom događaja bio sposoban za rasuđivanje.

24sedam/Katarina Mihajlović
Marina Ivelja

- Predložili smo i da se veštače odnosi u porodici jer se mora utvrditi kakva je bila dinamika porodičnih odnosa s obzirom da se tuže da postoje rđave navike - dodala je Marina Ivelja.

Sledeće ročište zakazano je za 8. decembar.

Nedavno, počeo je parnični postupak po tužbi 27 oštećenih, koji od Kecmanovića traže 2,7 miliona evra.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike