Prvi snimak zaplene 7,5 tona kokaina: Munjevita akcija u firmi za smrznutu tunu (VIDEO)

12.12.2023

14:06

0

Autor: 24sedam

Kokain bio u vlasništvu dve organizacije

Prvi snimak zaplene 7,5 tona kokaina: Munjevita akcija u firmi za smrznutu tunu (VIDEO)
Ilustracija - Copyright Policia Nacional

Zaplena 7,5 tona kokaina koja je stigla u lugu u Vigu najveća je u istoriji Galčicije. Sprovedena je paralelno sa još jednom u kojoj je otkriveno nešto više od 3,5 tona kokaina.

Zbog kokaina iz Viga uhapšenp je 20 ljudi koji su bili deo dve zločinačke organizacije sa Balkana predvođene Albancima. Podršli su im pružali državljani španske, kolumbijske i dominikanske nacionalnosti. 

 

 

Konkretno, u akciji sprovedenoj u Galiciji, krštenoj kao Tonara, zaplenjeno je 7,5 tona kokaina skrivenog između smrznutih buta tunjevine obeleženih sa četiri različita logotipa, što je potvrđeno kao najveća zaplena ove supstance u Galiciji. Roba je ušla kroz luku Vigo u kontejneru koji je policijski i carinski nadzor dobro čuvao. Kasnije je kamionima prevezeno do skladišta kompanije koja se nalazi u Kambru, pod nazivom "Mare Azzurro", gde su je upali policijski agenti.

Uhapšeno je pet osoba. Kada je reč o otkrivanju ove operacije, objašnjavaju, ključnu ulogu je imao biznismen poreklom iz Korunje koji je bio pod prismotrom od 2019.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike