Mladić kriv za tri dela: Pištoljem oca policajca pretio smrću po Novom Sadu

12.12.2023

11:07

0

Autor: 24sedam

Optužnica poslata na potvrđivanje Višem sudu

Mladić kriv za tri dela: Pištoljem oca policajca pretio smrću po Novom Sadu
Hapšenje u Novom Sadu - Copyright MUP

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu podiglo je optužnicu protiv D. Ž. (20) za tri krivična dela: nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, krađa i ugrožavanje sigurnosti. U toku je potvrđivanje optužnice pred novosadskim Višeg sudom. 

Njemu su lisice stavljene 13. avgusta jer je iz stana u centru Novog Sada naoružan pretio bivšoj devojci da će ubiti nju, pa sebe. Brzom i efikasnom akcijom policije je uhapšen, a pritvoru mu je produžen do 7. januara.

MUP
Pretio očevim pištoljem

Mladić je iz porodične kuće u Tovariševu, najpre od oca policajca, ukrao službeni pištolj sa mecima, opasač i lisice i odvezao se za Novi Sad, što je njegov otac odmah i prijavio. Potom je otišao u iznajmljeni stan, odakle je pretio smrću devojci (21), kao i da će pucati na policiju ukoliko pokušaju da ga uhapse.

Uprkos pretnjama, odmah po prijavi, pripadnici MUP-a su devojku i njenu porodicu sklonili na bezbedno mesto, a efikasnom akcijom D. Ž. je brzo lociran u stanu u Šafarikovoj ulici, razoružan i uhapšen.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike