U cevi metak, u krvi alkohol: Policajac van dužnosti uhapsio muškarca koji je vadio pištolj na mladiće u prevozu

09.01.2023

14:46

0

Autor: 24sedam

Lazar B. (46) na saslušanju rekao da je samo hteo da zaplaši mladiće koji su u autobusu uznemiravali jednu devojčicu

U cevi metak, u krvi alkohol: Policajac van dužnosti uhapsio muškarca koji je vadio pištolj na mladiće u prevozu
Vadio pištolj u gradskom prevozu Ilustracija - Copyright ATA images/ Antonio Ahel/Profimedia

Lazara B. (46), koji je u četvrtak uveče pijan sa pištoljem u ruci pretio mladićima u autobusu na liniji 71, uhapsio je K.Ž. policajac kojj je bio van dužnosti.

Požrtvovani policajac pred suprugom je savladao nasilnika i pozvao svoje kolege. Prema nezvaničnim informacijama, Lazar je u krvi imao oko 2 promila alkhola, a u pišotlju osam metaka.

Saslušan je u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu 7. januara zbog sumnje da je dva dana ranije, oko 22:30 sati u autobusu na liniji 71, neovlašćeno nosio pištolj, marke "crvena zastava" i da je njime petio mladićima romske nacionalnosti, kao i jer je u svom stanu neovlašćeno držao ručnu bombu i oko 200 komada municije.

Osumnjičeni je na saslušanju delimično potvrdio navode krivične prijave i naredbe o sprovođenju istrage, navodeći da "nije želeo nikome da ugrozi sigurnost".

Osumnjičeni je rekao da je pištolj je poneo to veče sa sobom da bi ga sklonio od dece. Sto se tiče Roma, tvrdi da ti mladići već duže vreme maltretiraju devojčice i devojke na Altini, da su to veče u autobusu uznemiravali jednu devojčicu u autobusu, te da je hteo da joj pomogne, bez namere da ugrozi sigurnost mladića, već samo da ih zastraši.

Osumnjičenom Lazaru B. određen je pritvor do 30 dana.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike