Ovo su sačekuše grupe iz Novog Sada: Izrešetali "grobara" i psa, a suparniku sa Detelinare pucali u kolena (FOTO)

02.12.2023

11:17

0

Autor: 24sedam

Izrešetali dvojicu Novosađana, lekari im spasili život

Ovo su sačekuše grupe iz Novog Sada: Izrešetali "grobara" i psa, a suparniku sa Detelinare pucali u kolena (FOTO)
Copyright printscreen/MUP

Grupa uhapšena u Novom Sadu odgovara za dva teška pokušaja ubistva. Trojica iz grupe pokušala su da ubiju navijača Partizana, ali i jednog suparnika. Sve sačekuše izveli su u novosadskom naselju Detelinara.

Osumnjičeni M. P. (18) je učestvovao u pripremi i organizaciji teškog ubistva u pokušaju Novosađanina V. K. (22). Za ovo krivično delo tereti se i tinejdžer (17) protiv koga će biti podneta krivična prijava. 

Mladić je sa tri metka ranjen u koleno 24. juna usred bela dana, oko 14 časova. Pucnjava se dogodila u prolazu ispred broj 20 u Ulici Stevana Mokranjca na Detelinari. Napad se dogodio ispred samog ulaza u zgradu gde se svaki dan igraju deca i samo pukom srećom niko od prolaznika i stanara nije povređen.

Ranjeni V.K. prevezen je na odeljenje reanimacije i po dolasku u bolnicu izgubio je mnogo krvi jer je pogođen u arteriju. Brzom reakcijom lekara hitne pomoći život mu je spašen u poslednjem trenutku.

- Povodom događaja koji je izazvao uznemirenje javnosti ovo krivično delo teško ubistvo u pokušaju, kažnjivo je Krivičnim zakonikom zatvorom od najmanje 10 godina ili doživotnim zatvorom - odmah su saopšti iz novosadskog tužilaštva.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

Posle jutrošnjen akcije, policija traga i za trećim osumnjičenim M. Đ. (26). On se tereti za teško ubistvo u pokušaju Novosađanina (33), u martu 2022.

I ovaj napad se dogodio na Detelinari. U Molijerovoj ulici, 16. marta 2022. oko 6.30 sati, ranjen je M. M. (33). Iz Urgentnog centra Univerzitetskog kliničkog centra su saopštili da je primljen u hemoragičnom šoku, sa teškim povredama, odnosno prostrelnim ranama natkolenice i potkolenice.

printscreen/MUP
Osumnjičeni umešena u dve sačekuše

Nešto kasnije, novosadska policija u saradnji sa Višim tužilaštvom u Novom Sadu i Tužilaštvom BiH, rasvetlila ovaj je pokušaj ubistva. Uhapšen je državljanin BiH S. R. (1977), koji je osim u M. M. pucao u glavu i njegovom psu rase staford, kog su veterinari operisali i spasili mu život. 

Ranjeni je, inače, poznat kao navijač Partizana. Procesuiran je u više predmeta i osuđivan na zatvorske kazne zbog posedovanja droge, oružja i nanošenja teških povreda zbog čega je neko vreme proveo iza rešetaka. Pre ovog napada, dva puta je bio ubadan nožem i jednom je pucano na njega.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike