Ukleta ulica u Futogu: Ovo je mesto masovnih ubica, krvavih obračuna i jezivih nesreća

01.12.2023

20:45

0

Šestoro ubijenih i dvoje poginulih crni je bilans tragedija u samo jednoj ulici u Futogu nadomak Novog Sada

Ukleta ulica u Futogu: Ovo je mesto masovnih ubica, krvavih obračuna i jezivih nesreća
Ilustracija - Copyright ATAImages/Antonio Ahel Tanjug/Siniša Kupinović Printscreen/Google maps

Futog, mesto u ravnici nadomak Novog Sada, više puta je bio poprište stravičnih zločina. Posebno krvava je Ulica Radeta Kondića u kojoj su beležene jezive porodične tragedije, ubistva, saobraćajne nesreće...

Crna serija počela je 21. februara 1996. godine. Borislav Čolić iz Hrvatske Kostajnice, povratnik sa ratišta, počinio je zločin kakav do tada, ne samo Futog i Novi Sad, već i čitava Srbija, nisu videli. U njihovoj kući  ubio je tročlanu porodicu Smiljanić - Dobrivoja, njegovu trudnu suprugu Miomirku i njihovog trogodišnjeg sina Ivana, koji je u tom momentu sedeo na noši.

Printscreen/Youtube/Fox Dosije
Borislav Ćolić sa lisicama ulazi u sudnicu

Za trostruko ubistvo osuđen je na smrtnu kaznu, ali mu je ona preinačena na 40 godina robije. Monstrum je, međutim, u 53. godini, 3. marta 2020, pronađen mrtav u hodniku između ćelija zatvora u Padinskoj skeli, gde je izdržavao kaznu.

Istraga je pokazala da je umro od infarkta po povratku iz zatvorske teretane. Kako je saopšteno iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, izgubio je svest odmah posle vežbanja u teretani, odakle se vraćao sa drugim osuđenicima. Komandir, koji je bio sa njima u pratnji, odmah je pozvao lekara, koji je počeo sa reanimacijom. Uskoro je došla i ekipa Hitne pomoći, nastavila reanimaciju, ali su nakon 45 minuta konstatovali smrt.

Zatvorsku kaznu Čolić je trebalo da odsluži 2036. godine. Tada bi imao 68 godina.

Ubio oca, suprugu i sina

U istoj ulici, samo na broju 68, u porodičnoj kući u Futogu, 29. novembra 2001. D. M. je kuhinjskim nožem izmasakrirao oca (63), suprugu (35) i sina (4), dok je majci (64) i drugom sinu (9) naneo više posekotina. Od stravičnog zločina ubica je bio na lečenju u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu.

Zafirovo ubistvo i dve nesreće

U Futogu se, inače, dogodilo i ubistvo Đorđa Zafirovića Zafira, inače bivšeg zeta preminulog Dragoslava Kosmajca, koji je likvidiran 26. decembra 2018. godine, dok je sedeo u automobilu "golf 6" u Ulici kneza Lazara.

O. G. (29) poginuo je početkom decembra iste godine u Povrtarskoj ulici u Futogu, trkajući se motorom sa dvojicom drugova koji su bili u automobilu i koji su ga, kako su tvrdili očevici, na kraju pregazili. Trinaestogodišnji D. K. teško je povređen nakon pada sa zgrade Osnovne škole ''Miroslav Antić'' u Futogu gde se popeo da bi dohvatio loptu. Škola je tada bila zatvorena zbog raspusta, a dečak se u dvorištu igrao sa drugarima. Tokom igre, lopta im je odletela na krov, a D. K. se odvažio da ode po nju, popeo se na školu, okliznuo se i pao.

Sedamnaest godina kasnije, 2018, sin, a već mladić (26) koji je kao dete preživeo očev masakr, i M. M. (27) ranjeni su u pucnjavi na plaži Vok u Futogu, navodno u obračunu dveju kriminalnih grupa koje su se, navodno, sukobile oko droge. Sin je tada izrešetan po nogama, a policija je saopštila da je ranije hapšen zbog droge.

Printscreen/Google Maps Pixabay
Kuća u Futogu u kojoj se dogodio stravičan zločin

Tragedija se tog 29. novembra 2001. odigrala u delu kuće koji pripada bratu. Kako su tada ispričale komšije, u mladićevoj dnevnoj sobi, oko 19 časova, okupile su se porodice oba brata, kako bi se izgladili bračni nesporazum sa suprugom D. M. U osnovi svega bila je ubičina patološka ljubomora, pa je čak sumnjao i da mlađi sin nije njegovo dete.

Ne samo da do pomirenja nije došlo, već je D. M. u jednom trenutku udario suprugu, a kada je brat pokušao da ga smiri, naterao je njega, njegovu suprugu i ćerku da napuste kuću u kojoj se kasnije zabarikadirao i predao tek posle četiri sata, kada su upali policijski specijalci.

Kamion "Čistoće" pregazio ženu

N. K. (73) poginula je 17. oktobra 2018. godine, oko 10 časova, na uglu ulica Radeta Kondića i Industrijske, kada je na nju naleteo kamion Javnog komunalnog preduzeća ’’Čistoća’’. Vozilom “iveko” je upravljao I. M. iz Novog Sada, kome je posle nesreće izmereno 0,09 promila alkohola u krvi.

Jeziva saobraćajna nesreća dogodila se i 17. decembra prošle godine, oko četiri sata ujutru. M. A. (24) iz Futoga poginuo je, a njegov drugar i suvozač A. K. (25) zadobio je teške povrede. Udes se dogodio u Ulici Radeta Kondića nedaleko od mesta gde je 2021. poginuo brat A. K. (26), takođe u saobraćajnoj nesreći, kada je kvadom podleteo pod automobil.

Mladić je na uglu ulica Branka Radičevića i Zdravka Čelara iz sporedene ulice kvadom podleteo pod točkove BMW-a. Prisebnošću građana, koji su dovezli viljuškar sa obližnjeg stovarišta, mladić je oslobođen i hitno prebačen u Urgentni centar. Ipak, preminuo je nekoliko dana nakon udesa.

Tragedija se dogodila na blagoj krivini, pa se pretpostavljalo da je mladić izgubio pravac usled klizavog i mokrog kolovoza i brzine neprilagođene uslovima puta.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike