Ubica navijača Vojvodine ostaje u pritvoru: Evo zašto dvostruki ubica iz Futoga ostaje u ćeliji

25.10.2023

10:44

0

Četvorici umešanih u zločin produžen pritvor

Ubica navijača Vojvodine ostaje u pritvoru: Evo zašto dvostruki ubica iz Futoga ostaje u ćeliji
Copyright Printscreen/Facebook/Balkanski navijaci

Osumnjičenom N. L. (23) za ubistvo navijača Vojvodine Nikole Š. (19) i Miloša M. (20) iz Futoga i nelegalno oružje, produžen je pritvor koji može da traje do 23. novembra. Pritvor je produžen i Futožanima O. R. (21), B. G. (26), kao i D. D. (24) iz Novog Sada, koji se terete za saizvršilaštvo.

Pritvor im je produžen zbog opasnosti od bekstva i uticaja na svedoke.

Sva četvorica su se u Višem javnom tužilaštvu branili ćutanjem o ubistvu dvojice mladića u pucnjavi koja se dogodila u noći između 24. i 25. avgusta u Futogu, u Fruškogorskoj ulici ispred broja sedam.

Mladići su se, prema nezvaničnim informacijama, kobne večeri sastali. Oni su na ulici razgovarali, ali su se potom posvađali. U jednom trenutku N. L. je izvadi pištolj, pucao i pobegao zajedno sa ostalima.

Doživotni zatvor

Osumnjičenom za ovaj zločin preti kazna zatvora od najmanje deset godina ili doživotni zatvor. Za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija zaprećena kazna zatvora je od dve do 12 godina.

Miloš M. je ranjen i zatečen na ulici ispred kućnog broja sedam, dok je nešto više od pola sata kasnije pronađen i Nikola Š. kod obližnjeg mostića. On je, kako se pretpostavlja, pokušao da pobegne, ali je, verovatno, zbog zadobijenih povreda pao i lekari su, nažalost, mogli samo da konstatuju smrt.

Navodno je N. L., koji se sumnjiči za teško ubistvo, rekao inspektorima da se plašio da će ga dvojica mladića ubiti jer su mu pretili da će ga iseći mačetom, pa je odlučio da ih upuca. Takođe, sam je pokazao inspektorima gde je bacio oružje iz kog je pucao.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike