Ubio oca, suprugu i sina: Drugi sin, koji je tada preživeo, kasnije ranjen u pucnjavi!

29.11.2023

22:00

0

Posle stravičnog zločina ubica se zabarikadirao u kući, a predao se kad su specijalci upali, posle četiri sata

Ubio oca, suprugu i sina: Drugi sin, koji je tada preživeo, kasnije ranjen u pucnjavi!
Ilustracija - Copyright Printscreen/Google Maps Pixabay

U Futogu u porodičnoj kući, u Ulici Rade Kondića 68, na današnji dan pre tačno 22 godine 39-godišnji D. M. kuhinjskim nožem izmasakrirao je oca (63), suprugu (35) i sina (4), dok je majci (64) i drugom sinu (9) naneo više posekotina. Od stravičnog zločina ubica se nalazio na lečenju u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu.

Sedamnaest godina kasnije, 2018. godine, sin, a već mladić (26) koji je kao dete preživeo očev masakr, i M. M. (27) ranjeni su u pucnjavi na plaži Vok u Futogu,navodno u obračunu dve kriminalne grupe, koje su se, prema nezvaničnim informacijama, sukobile oko droge. Sin je tada izrešetan po nogama, a policija je saopštila da je ranije hapšen zbog droge.

Tragedija se tog 29. novembra 2001. godine odigrala u delu kuće koji pripada bratu. Kako su tada ispričale  komšije, u mladićevoj dnevnoj sobi, oko 19 časova, okupile su se porodice oba brata, kako bi se izgladili nesporazumi koje su u braku imali dvoje dece. U osnovi svega, kako su tvrdile njihove komšije posle zločina, bila je ubičina patološka ljubomora, pa je čak sumnjao i da mlađi sin nije njegovo dete.

Ne samo da do pomirenja nije došlo, već je otc u jednom trenutku udario suprugu, a kada je brat pokušao da ga smiri, naterao je njega, njegovu suprugu i ćerku da napuste kuću.

Čuvši svađu, bolesna majka stala je iz kreveta i pošla da vidi šta se događa. Kada je ušla u sobu, ubica je držao nož i dok je pokušavala da zaštiti snaju, zasekao ju je po ruci. Nesrećna starica je bosa, u pižami, sva krvava istrčala na ulicu da potraži pomoć.

"Nemoj Dule, nemoj dece ti..."

U međuvremenu se, kako su pričale komšije, iz svinjokolja vratio otac napadača, koji je ušao u sobu kako bi smirio sina. Smrt ga je, međutim, snašla na samim vratima. Sin ga je ubio s više udaraca nožem, zaključao vrata od sobe i na njih dovukao komodu.

Spustio je roletne, što je značajno otežalo intervenciju policije. Po izbijanju svađe, pozvana je policija, ali se sve tako munjevito izdešavalo da nisu stigli da pomognu pre nego što se Dušan zabarikadirao u sobi, u kojoj su ostali žena i dvojica sinova. Komšinici koja je lupala na vrata odbrusio je "Briši kući".

Hteo kući na Božić i da vidi sina koga je ranio

Dve godine kasnije, trostruki ubica D. M. je tražio da se vrati na mesto zločina. Hteo je da se sretne sa sinom i sa njim provede novogodišnje i božićne praznike! U zahtevu koji je poslao upravi zatvorske bolnice naveo je da želi da se vidi sa preostalim članovima porodice i pojedinim prijateljima iz Futoga i Novog Sada, koji bi mu obezbedili novac za nastavak lečenja. Tada jedanaestogodišnji sin, o kome je posle trostrukog zločina brinuo ujak, odgovorio je ocu, a šta je napisao ostalo je nepoznato. Zahtev nije odobren.

Šta se unutra dešavalo ostalo je pod velom tajne. Sa sigurnošću se jedino može reći da su i brat, majka, komšije, kum i prijatelji sve pokušali kako bi nagovorili napadača da se preda.

- Nemoj, nemoj dece ti... - dozivali su ga.

Nažalost, bezuspešno. Iz Novog Sada je stiglo i nekoliko specijalaca, ali je napadač zapretio da će "pobiti decu" ukoliko budu intervenisali.

Pixabay/Profimedia
Ilustracija

Pregovori su trajali sve do 23 časa, kada su četiri policajca provalila u stan. Očevici kažu da je ubica u tom trenutku sedeo na ivici ugaone garniture, držeći nož ispod sinovljevog grla.

Policajac, koji ga je držao na nišanu, naredio mu je da baci nož. Dušan mu je odgovorio da će to uraditi tek kada obori cev pištolja, što je specijalac i učinio, a napadač je spustio nož na krevet. Kada su ga izvodili, komšije tvrde da je zatražio da se presvuče, kako ne bi krvav išao u stanicu.

Stravična scena

Istražitelji su u sobi zatekli stravičnu scenu. Na samom ulazu ležao je otac ubice, nekoliko koraka dalje, na drugom kraju sofe, majka rasporenog stomaka, a na podu kraj njenih nogu preklani sin. Stvari su bile razbacane, nasred sobe ležala je hrpa odeće, ali ipak ništa nije ukazivalo na to da se u njoj vodila borba. Sve je više ličilo na divljanje razjarenog čoveka.

Napadačeva verzija događaja nije se čula, jer je zatražio da saslušanju u svojstvu branioca prisustvuje i advokat. On je, međutim, odbio da ga zastupa zbog toga što su u "tazbinskom srodstvu", tako da je trostrukom ubici određen branilac po službenoj dužnosti.

Ubica je, kako su pričale komšije, naočit muškarac. Visok gotovo dva metra, širokih ramena, muževnog lica. Dolazio je više puta u sukob sa zakonom, zbog čega je tri puta i osuđivan. U komšiluku, međutim, kažu da im, iako je bio preke naravi, nikada nije pravio probleme.

Bonus video 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike