Kokain sa oznakama "Hulk", "Skaj" i "Čapo"! Pogledajte kako je španska policija zaplenila skoro tonu droge "Balkanskom kartelu" (VIDEO)

29.11.2023

23:33

0

Interesantno je da su neki od paketa imali sliku glave majmuna, dok su drugi bili obavijeni trakama u bojama zastave Švedske

Kokain sa oznakama "Hulk", "Skaj" i "Čapo"! Pogledajte kako je španska policija zaplenila skoro tonu droge "Balkanskom kartelu" (VIDEO)
Kokain oduzet "Balkanskom kartelu" - Copyright Printscreen/YouTube

Španska policija je u Alhesirasu, Španija, zaplenila kokain koji se sumnjiči da pripada "Balkanskom kartelu", a koji je bio označen sa oznakama poput "Hulk", "Skaj" i "Čapo". Interesantno je da su neki od paketa imali sliku glave majmuna, dok su drugi bili obavijeni trakama u bojama zastave Švedske.

Ova operacija započela je nakon što su istražitelji saznali da će organizacija poslati kontejner s velikom količinom kokaina u luku Alhesiras, te da istovremeno traže način da izvuku ovu opojnu supstancu

Istovremeno, iz Kolumbije je stiglo upozorenje o mogućem kontejneru, koji je napustio Ekvador, sa zaustavljanjem u Kolumbiji, i trebalo bi da stigne do španskih obala i koji je u sebi nosio značajnu količinu droge. Metoda koju bi koristila organizacija bi bila "slepa udica" ili "rip off" - tehnika koja se sastoji od kontaminacije.

 

 

Kada su agenti saznali za broj kontejnera, bilo je moguće proveriti da je kriminalna organizacija koja ih je primila u Španiji ta koja se istražuje. Kada je kontejner stigao na odredište, agenti su ga otvorili i zaplenili 415 kilograma kokaina koji se nalazio unutra.

Printscreen/YouTube
 

Nakon raznih istraga, agenti su dobili više podataka koji su im omogućili da identifikuju novi kontejner, koji je organizacija nameravala da uvede preko luke Alhesiras. Zbog toga je izvršen uviđaj i zaplenjeno je 500 kilograma kokaina, koji je pripremljen za vađenje, opet, metodom 'slepe udice'.

Policija trenutno radi na identifikaciji osumnjičenih.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike