Bosiljku izbo 15 puta: Svirepom ubici iz Apatina preti doživotna robija

29.11.2023

14:24

0

Autor: 24sedam

Počelo suđenje za ubistvo Bosiljke M. (83)

Bosiljku izbo 15 puta: Svirepom ubici iz Apatina preti doživotna robija
Copyright Printscreen/Facebook/B.M.

Suđenje P. B. (28) iz Apatina, optuženom da je početkom marta ubio sugrađanku Bosiljku M. (83), počelo je pred Višim sudom u Somboru.

Na početku glavnog pretresa izložena je optužnica, a u okviru dokaznog postupka saslušani su P. B. i svedok oštećeni J. M, kao i M. J, J. I. i Ž. G. Pred sudom su svedočili i veštak specijalista neuropsihijatrije i sudske psihijatrije, veštak specijalista sudske medicine i veštak molekularni biolog sa Nacionalnog centra forenzike. 

U staricu 15 uboda

Naredni glavni pretres zakazan je za 16. januar, kada bi trebalo da budu saslušani svedok D. N. i veštak iz oblasti neuropsihijatrije iz Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu.

Beživotno telo Bosiljke M. sa 15 uboda nožem pronađeno je 6. marta u jutarnjim časovima u porodičnoj kući u Apatinu, a osumnjičeni P. B. je školski drug njene unuke. Telo, prekriveno ćebadima, pronašla je komšinica sa kojom je baka redovno pila kafu, a na mestu zločina pronađen je i nož kojim je počinjeno ubistvo.

Odao ga DNK

Ubica je identifikovan na osnovu DNК tragova, a otkriveno je i da je do kuće žrtve došao crvenim "puntom". Кod uhapšenog u kući, navodno, nađeni su krvava dukserica i farmerke, ali i obuća koje je koristio prilikom zločina. 

Baka Bosiljku komšije opisuju kao krhku, poluslepu, ali bistru staricu koja je imala vrlo težak život, posebno poslednju deceniju, u kojoj je izgubila sina, supruga i snaju. Ostala joj je samo unuka s kojom je živela.

Okrivljeni je od hapšenja iza rešetaka, a pritvor mu je poslednji put produžen do 9. decembra. Za teško ubistvo njemu je zaprećena zatvorska kazna od najmanje 10 godina ili doživotni zatvor.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike