Jetmir koji je osumnjičen da je ubio Ivanu na Zvezdari već 11 meseci u bekstvu: Promenio lični opis, krije se u Albaniji

27.11.2023

12:21

0

Ivanu Krivokapić (26), kako se sumnja, ubio iz niskih pobuda i ljubomore

Jetmir koji je osumnjičen da je ubio Ivanu na Zvezdari već 11 meseci u bekstvu: Promenio lični opis, krije se u Albaniji
Jetmir Gočaj - Copyright Printscreen/Facebook

Jetmir Gočaj (24) iz Gusinja u bekstvu je već 11 meseci koliko je prošlo od ubistva studentkinje Ivane Krivokapić (26) u njenom iznajmljenom stanu na beogradskoj Zvezdari. Motiv ubistva i dalje je u domenu nagađanja, a sumnja se da je Jetmir Ivanu zadavio iz ljubomore.

Kada je Više javno tužilaštvo u Beogradu donelo naredbu o sprovođenju istrage, saopšteno je da se Jetmir sumnjiči za teško ubistvo iz niskuh pobuda i ljubomore, za koje je zaprećena minimalna kazna od 10 godina zatvora, dok je maksimalna doživotna robija.

Dva lančića, koja su devojci, verovatno tokom borbe sa napadačem, strgnuta sa vrata, uredno su odložena na komodi pored kreveta, a mobilni telefon se nalazio pored tela. Sve to odmah je ukazivalo da motiv zločina nije koristoljublje.

I pre nego što je Jetmir postao glavni osumnjičeni, bilo je jasno da je Ivana poznavala ubicu i da ga je pustila u stan, jer se u stanu čula galama. Kada je pronađeno Ivanino telo, stan je bio zaključan ručno iznutra, te nije mogao da se otvori ključem spolja, a ključeva nije bilo u stanu. Oni su bili jedina stvar koja je u stanu nedostajala.

Još jedan dokaz koji se pojavio bili su DNK tragovi koji su policiju usmerili na Jetmira, a koji su pronađeni ispod Ivaninih noktiju, jer se branila od napada.

Poneo ključ

Kamere obližnjeg objekta su kobnog dana snimile Ivanu i mladića kako idu ka zgradi u kojoj ona živi. I veštačenje baznih stanica potvrdilo je da je prijatelj bio pored devojke u trenutku smrti.

Foto: Printskrin/Fejsbuk/Ivana Krivokapić
Ivana Krivokapić

Dan pre ubistva Ivane Krivokapić prijatelj ju je čekao na poslu, odnosno u kafiću u kom je radila. Otišli su zajedno kada je završila sa radoim, a upravo tada snimile su ih kamere. Obdukcija je  pokazala da je Ivana ubijena tako što ju je jednom rukom davio, a drugom joj začepio nos.

Odbegli Gočaj, da podsetimo, osumnjičen je da je 23. decembra između 00.37 i 5.30 časova ubioIvanu Krivokašić sa kojom je bio u emotivnoj vezi.

Kobnog dana, Gočaj je došao do Ivaninog stana na Zvezdari, gde je boravio od 11. decembra i ušao sa njom u verbalnu raspravu. Krenuo je, potom, da joj rukama steže usta i nos dok nije izdahnula, pa je zaključao stan i ključ poneo sa sobom. Sumnja se da je istog dana autobusom napustio teritoriju Srbije, saopšteno je na dan raspisivanja poternice 13. januara iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Lažna dokumenta

Jetmir Gočaj i dalje uspeva da izmiče nadležnim organima. Iako je za njim još 13. januara raspisana međunarodna poternica, policija ne može da mu uđe u trag.

- Pratili smo pozive, međutim nijedan nije "uhvaćen", ni rođake nije pozvao. Ono što smo ustanovili je da je nabavio lažna dokumenta, navodno, u Albaniji, sa kojima uspeva da putuje i promenio je lični opis - kaže izvor iz istrage.

Gočaj je napustio Srbiju odmah nakon zločina, a veruje se da se krio u Albaniji u kojoj ima mnogobrojnu rodbinu i prijatelje. Promenio je lični opis, odnosno od frizure, brade, preko načina života, odevanja, govora, uobičajenih navika i okruženja.

Kako ističe, Jetmir je odmah nakon zločina uništio telefon i time onemogućio da mu se uđe u trag putem GPS praćenja.

Istražitelji u Crnoj Gori, u kojoj je Jetmir živeo, obavili su sve provere u cilju njegovog lociranja i hapšenja, ispitali njegovu najbližu rodbinu, prijatelje, ali svi su govorili isto - da ga nisu videli, da nije tu dolazio i da ne znaju gde je. Sve je od samog početka ukazivalo na to da je u Albaniji i da mu tamo pomažu.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike