Jetmir Gočaj, koji je ubio Ivanu Krivokapić, već peti mesec u bekstvu: Policija Crne Gore ćuti o tome da li je i kad napustio tu državu

08.05.2023

20:45

1

Crnogorski mediji su Upravu policije 14. februara, 21. i 28. aprila, pitali o Gočaju, ali odgovor medijima nikad nije stigao

Jetmir Gočaj, koji je ubio Ivanu Krivokapić, već peti mesec u bekstvu: Policija Crne Gore ćuti o tome da li je i kad napustio tu državu
Ivana Krivokapić - Copyright Foto: Printskrin/Fejsbuk/Ivana Krivokapić

Jetmir Gočaj (24) iz Gusinja, osumnjičen za ubistvo Ivane Krivokapić (26) u stanu na beogradskoj Zvezdari 23. decembra prošle godine, već peti mesec izmiče policiji Srbije, koja je za njim raspisala međunarodnu poternicu 13. januara. Za sve to vreme, tačnije od sredine februara, crnogorska policija ne odgovara na pitanja medija i javnosti, da li je i kada Gočaj napustio tu državu.

Gočaj se, da podsetimo, tereti da je studentkinju iz Beograda, ubio iz ljubomore i niskih pobuda, a za to krivično delo zaprećena je kazna od najmanje 10 godina robije do doživotnog zatvora.

Printscreen/Facebook
Jetmir Gočaj

Kako je sam objavljivao na društvenim mrežama i u svojim oglašavanjima u medijima, neposredno pre nego što je Srbija raspisala poternicu za njim, Gočaj je boravio u svom rodnom mestu na teritoriji Crne Gore, ali mu se od tada izgubio svaki trag.

Crnogorski mediji su Upravu policije 14. februara, 21. i 28. aprila, pitali kada su poslednji put i koje mere i radnje preduzeli ne bi li uhapsili Gočaja, kojeg Srbija potražuje zbog ubistva, ali i kada je, prema njihovoj evidenciji, taj Gusinjanin napustio Crnu Goru. Uprkos tim pitanjima, odgovor medijima nikad nije stigao.

Ubica Ivane Krivokapić, da podsetimo, identifikovan je dvadesetak dana posle zločina na Zvezdari, a srpske vlasti tada su saopštile da je Više javno tužilaštvo u Beogradu Gočaja osumnjičilo za teško ubistvo iz niskih pobuda - ljubomore.

Zaključao stan i poneo ključ

Odbegli Gočaj, da podsetimo, osumnjičen je da je 23. decembra između 00.37 i 5.30 časova ubioIvanu Krivokašić sa kojom je bio u emotivnoj vezi.

Kobnog dana, Gočaj je došao do Ivaninog stana na Zvezdari, gde je boravio od 11. decembra i ušao sa njom u verbalnu raspravu. Krenuo je, potom, da joj rukama steže usta i nos dok nije izdahnula, pa je zaključao stan i ključ poneo sa sobom. Sumnja se da je istog dana autobusom napustio teritoriju Srbije, saopšteno je na dan raspisivanja poternice 13. januara iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Gočaja su, kako je navedeno u sapštenju, identifikovali tokom intenzivnog operativnog rada VJT i Trećeg odeljenja Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije. Telo dvadesetšestogodišnjakinje njena braća pronašla su dan kasnije, u iznajmljenom stanu u kom je boravila.

Posle zločina, Gočaj je na društvenim mrežama objavljivao njihove zajedničke fotografije, a pojedinim medijima je slao poruke u kojima je negirao povezanost sa ubistvom.

Pokušao je navodno sebi da napravi alibi, tako što je posle zločina pisao svojim poznanicima iz Beograda, pitajući ih da se vidi sa njima. Gočaj, koji se za dve nedelje koliko je boravio kod Ivane u Beogradu, nikome nije javljao niti je insistirao na viđanjima. A onda, 23. decembra krenuo je redom da piše ljudima sa kojima je svojevremeno planinario i kampovao na Prokletijima, a za koje zna da su iz Beograda.

Redom je Gočaj pisao svima i insistirao da se vidi sa njima taj dan, a svi su ga odbili uz obrazloženje da imaju obaveze. Kod nekih se, kako je pokazala istraga, čak raspitivao da li mogu "da mu završe marihuanu".

"Spavaj, kćeri moja, mirno"

Porodica ubijene devojke ne može da se pomiri sa zločinom. Njen otac Slobodan Krivokapić objavio je na društvenim mrežama, četiri meseca posle zločina, veoma tužnu poruku.

"Zamišljam neka druga vremena, zamišljam da je sve drugačije...znam da je hiljadu puta teže kad mi duša plače a suve mi oči...", napisao je Ivanin otac Slobodan.

- Ja ne znam ni adresu, ni pozivni broj neba, al' se nadam da gore ništa ne boli, ni duša, ali znam kako je ođe dolje na zemlji, preteško je...ali ću i dalje da zamišljam da ćeš negde pročitati ...i čekaću moju golubicu...- napisao je Slobodan na Fejsbuku, uz poruku "spavaj, kćeri moja, mirno".

Ožalošćen otac naveo je i da se nakupilo tuge za tri života, ali da on pokušava da je smesti u jedan i da preživi.

- I nebo ponekad zaplače za onima koji su otišli prerano, a kako ne bi i čovek. Rekli su mi da je plač bez suza najteži, ali mi nisu rekli sa koliko nula se piše bol i tuga.. Anđele moj.. - napisao je on.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike