Ko je Srbin uhapšen u Tivtu po poternici Interpola: Nikola pokušao da ubije dve osobe na Vračaru

26.11.2023

15:45

0

Nikola Lakušić (45) iz Beograda tereti se da je 2016. godine na Vračaru ranio Srđana Mićića i Teodoru P.

Ko je Srbin uhapšen u Tivtu po poternici Interpola: Nikola pokušao da ubije dve osobe na Vračaru
Ilustracija - Copyright Prfimedia

U Tivtu je posle višegodišnjeg bekstva uhapšen Nikola Lakušić (45), iz Beograda, koji je optužen da je početkom avgusta 2016. godine na Vračaru ranio Srđana Mićića i Teodoru P. Lakušić je tada uhapšen zbog sumnje da je u centru Beograda, u ulici Koče Kapetana, ranio Mićića i svoju prijateljicu Teodoru P. 

Nikola je, prema saopštenju Uprave policije Crne Gore, pokušao da se sakrije u unutrašnjosti hotela, a nakon toga je pokušao i bekstvo iz njega, ali je u tome sprečen i u noći između 24. i 25. novembra oko 2.35 sati kontrolisali su ga policijski službenici NCB Interpol-a Podgorica i Odeljenja bezbednosti Tivat u blizini hotela u Tivtu.

Lakušić i Mićić su se posvađali. Očevici su ispričali da je Mićić imao palicu i njom je udarao svog rivala. Tada je Lakušić izvukao pištolj i ispalio nekoliko hitaca u Mićića, od kojih su ga dva pogodila u leđa, a dva u noge. Jedan metak je rikošetirao i pogodio Teodoru P., koja je vrisnula: "Pogođena sam".

Na saslušanju u Višem tužilaštvu u Beogradu, Lakušić je tvrdio da je tog dana hitac iz pištolja ispalio u panici, jer se uplašio da će nepoznati mladići da ga ubiju.

On je rekao i da ne zna šta je pozadina napada, ali da je nekoliko dana ranije primetio da ga nepoznati muškarci prate.

"Video sam sečivo"

- Primetio sam da me prate. Čudne stvari su mi se dešavale u poslednje vreme. Saznao sam čak i da su se neke osobe kod portira zgrade raspitivale o mom kretanju, zabrinuo sam se. Ne znam ko su bili ti ljudi, zbog čega su to radili, niti šta je motiv - rekao je tada na saslušanju Lakušić.

A.K./ATAImages.
Ilustracija

On je ispričao da je toga dana, s prijateljicom Teodorom, sedeo u lokalu u kom sedi svaki dan.

- Video sam sečivo. Video sam trojicu muškaraca kako stoje pored mog automobila, a trojica su stajala ispred bašte lokala i očigledno čekala da izađem. Primetio sam da je jedan držao nešto oštro. Video sam sečivo prekriveno kesom. U strahu i panici odreagovao sam kako sam odreagovao. Sve se odigralo brzo, munjevito - ispričao je, navodno, osumnjičeni za pokušaj teškog ubistva.

Pucnjava se dogodila naočigled većeg broja ljudi. Incident su zabeležile i video-kamere.

- Sedeo sam u lokalu u kom sedim svaki dan i dobro znam da je sve pod kamerama. Da sam nameravao nekoga da ubijem, sigurno to ne bih uradio na mestu na kom me svi poznaju - rekao je osumnjičeni za ranjavanje Mićića i Teodore.

Ranjeni hapšen zbog droge

Prema izvorima iz istrage, Lakušić nije poznat po kriminalnim poslovima.

- Zna se da je iz dobrostojeće porodice, ali to nije trag za istragu. Ranjeni mladić, koji ima državljanstvo Bosne i Hercegovine, ranije je hapšen zbog droge, ali i nelegalnog posedovanja oružja. Moguće je i da između njih dvojice postoji neki lični sukob, koji nema veze ni sa poslovima, ni legalnim, ni nezakonitim - rekli su ranije izvori upoznati sa istragom.

Iako se u prvom momentu smatralo da Teodora P., koju je pogodio metak koji je rikošetirao, nije povezana sa akterima pucnjave, istražni organi su saznali da ona poznaje Nikolu. Ona je neposredno pre obračuna stajala sa drugaricom i Nikolom u Ulici Koče Kapetana.

Mada nije mogao da kaže šta je bio motiv da ga njemu potpuno nepoznati muškarci napadnu, policija je proveravala sumnje da se Lakušić našao na meti kriminalnog klana iz Bosne i Hercegovine, koji je unajmio ljubomorni muž izvesne žene s kojom se ovaj Beograđanin viđao.

Posle saslušanja, Više tužilaštvo predložilo je da Nikoli Lakušiću bude određen pritvor da ne bi ponovio krivično delo, kako boravkom na slobodi ne bi uticao na svedoke koji će tokom istrage biti saslušani, ali i zbog uznemiravanja javnosti.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike