Čarapan švalerski put obeležio krvlju: Za svaku ljubav po jedan metak u glavu, a njemu presudio strah! (FOTO)

13.11.2023

20:45

0

I Zoranov deda i otac i on su imali ljubavnice, a žene su na to ćutale i trpele, kažu komšije iz Milutovca

Čarapan švalerski put obeležio krvlju: Za svaku ljubav po jedan metak u glavu, a njemu presudio strah! (FOTO)
Odavde je sve počelo: Mesto pokušaja ubistva Ivane K. - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Krvavi pohod Zorana Ristića (52), koji je u Kruševcu teško ranio ljubavnicu Ivanu K. (44), a potom ubo svoju suprugu Vesnu (50) sprečila je policija u momentu kad je krenuo u rodno selo Milutovac da bi ubio i roditelje. Pripadnici policije iz Kruševca sa jedne i Trstenika sa druge strane, opkolili su ga u automobilu. Kad je video da je opkoljen, Zoran se ubio u vozilu.

Ristić je najpre u ranim jutarnjim satima, oko 6.45 časova, kod garaža na ulici pucao u glavu svoje ljubavnice Ivane, koja je tada krenula na posao. Mada teško ranjena, ona je uspela da uzme mobilni telefon i pozove policiju i da im objasni šta se dogodilo. Rekla je da će da ubije suprugu, a zatim i roditelje i da se tamo zaputio. Policija je uspela da ga opkoli između sela Stragari i Milutovac i tada je presudio sebi.

Printscree/Facebook
Zoran Ristić sa suprugom i ljubavnicom

Beživotno telo Vesne Ristić, pronađeno je nešto kasnije, oko 8.30 časova, kod kamenoloma, koji meštani zovu Majdan nedaleko od se Kukljin. I njoj je Zoran pucao u glavu. Na licu mesta zatekli smo tragove policijske trake za uviđaj, odbačene rukavice i veliku lokvu krvi. 

Facebook
Zoran Ristić

- Vesnu je sigurno namamio da ide s njim u Milutovac, ali je skrenuo kod kamenoloma i ubio je. Bili su 30 godina u braku. Do pre dve godine živeli su u Milutovcu u kući njegove porodice. Imali su dve odrasle ćerke koje su udate i imaju decu. Pre dve godine on je dobio posao u Kruševcu i tada su se preselili u grad. Zoran je tada počeo vezu sa Ivanom, koja je prijateljica njegove žene. Od tada je na društvenim mrežama objavljivao fotografije sa njom i kako je grli. Na mnogim slikama je i njegova žena koja je sve to trpela, osmehivala se i pravila se da nušta ne zna - priča jedna od komšinica iz ulice u Milutovcu gde živi Zoranova porodica.

Prema njenim rečima, Zoran je sve manje krio da je u vezi sa Ivanom, a pre oko godinu dana izbacio je Vesnu iz stana u Kruševcu. Ona je tada neko vreme radila na Goču i tamo živela, ali je to kratko trajalo. Tada joj je njen otac, koji je iz susednog sela, iznajmio stan u Kruševcu u kom je živela. Za to vreme Zoran je počeo vanbračnu zajednicu sa Ivanom.

Ivanu vodio u ćerkinu kuću

- Kad je prvi put doveo Ivanu u kuću, otac mu jer poručio da u kuću s njim može da dođe samo Vesna sa kojom ima decu i nijedna druga. Od tada sa Ivanom nije dolazio, već je uvek bio sam kad je išao u posetu roditeljima. Možda sam staromodna, ali za mene je strašno što je ljubavnicu odveo na slavlje kod ćerke, koja od udaje živi u Knjaževcu, a ne njenu majku - priča komšinica.

Jedan od meštana kaže da je reč o časnoj porodici, ali da je Zoran uvek bio problematičniji od svog rođenog brata, koji živi u kući u istom dvorištu sa roditeljima.

- Vredni su ljudi, izuzetno pošteni, domaćini. Bave se poljoprivredom. U toj kući, međutim, žene nikad nisu imale pravo glasa. I Zoranov deda i otac i on su imali ljubavnice, a žene su na to ćutale i trpele. Njegovog oca je čak pretukao muž njegove ljubvavnice, a od tada je od sramote retko izlazio iz kuće. Za razliku od dede i oca, Zoran je međutim pio i tada je znao da udari Vesnu, pa je alkohol verovatno svemu kumovao - kaže naš sagovornik.

Meštani tvrde da ih ne čudi što je Zotran krenuo da ubije i roditelje. Dok je bio u braku sa Vesnom i u roditeljskoj kući, imali su samo dve sobe za njih dvoje sa ćerkama. U početku kad su prešli u grad, sve je normalno funkcionisalo, ali se ubrzo promenilo od trenutka kad je Zoran počeo da se viđa sa Ivanom.

Pištolj bez dozvole

Kako je zvanično saopštio MUP, oružje koje je pronađeno u automobilu pedesetdvogodišnjeg muškarca bilo je nelegalno, a do sada nije prijavljivan policiji za nasilje u porodici.

Ispred kuće Ristića u Milutovcu stajali su članovi njegove familije, a dvorišna kapija je bila otvorena.

- Nemojte ništa da nas pitate. Dolazili su novinari i nikome ništa nismo rekli. Velika je tragedija. Nećemo ništa da pričamo - poručio je jedan prosed čovek.

Pojedini mediji objavili su da im je navodno Zoranov otac dao izjavu gde tvrdi da se jutros našao sa njim i da mu je dao papire o uzimanju kredita, a da su zatim krenuli u selo. Otac sa traktorom, a Zoran i Vesna iza njega u automobilu i da mu je pokazao rukom da ide, a zatim se čuo pucanj kojim je ubio Vesnu. U Milutovcu, međutim, tvrde da to nije istina.

- Ovo mu je treća ljubavnica da znamo, a ženu koju je ubio je doveo u kuću dok je bila mlada. Nje nam je svima najviše žao. Bila je mnogo vredna, sve je radila za njega i decu. Imali su dve ćerke i četvoro unučadi. Bio je dobar čovek, ali pare su ga iskvarile. Njegova porodica je bila čuvena, poljoprivrednici... Pa šta da vam kažemo kad im jedan duguje čak 70.000 evra. Priča se da je hteo da renovira kuću ljubavnici. Celo selo je u šoku. Celo jutro je bila jurnjava ovuda. Policija na sve strane, deca vrištala. Mučenu ženu je ubio i bacio iz kola u jarak, a onda ga je policija opkolila i tu se ubio - rekao je jedan od meštana Milutovca.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike