Četiri greške u istrazi ubistva gimnazijalke: Evo zašto Aleksandrin krvnik nikada neće biti osuđen!

25.11.2023

20:45

0

Ubica Aleksandre Petrović (17) nikada nije uhapšen, a čak i da bude, nikada neće biti osuđen

Četiri greške u istrazi ubistva gimnazijalke: Evo zašto Aleksandrin krvnik nikada neće biti osuđen!
Ilustracija - Copyright MUP Profimedia

Svirepi ubica gimnazijalke Aleksandre Petrović (17) iz Priboja, koja je brutalno usmrćena na današnji dan 2002. godine, nikada nije uhapšen. Zbog četiri propusta u istrazi, Aleksandrin ubica, čak i da ga uhapse, nikada neće biti osuđen.

Policija je najpre tvrdila da je usmrćena drškom pištolja, a kriminalistički tehničar je u Limu našao cepanicu na kojoj su bile dve dlake, za koju je utvrdio da je njome ubijena. Te noći su desetine ljudi, koji nisu bili službena lica, ulazili u podrum i time narušili prvobitni izgled mesta zločina. 

Slično se desilo i sa prikupljenim dokazima koji su, na kraju, kontaminirani. Prikupljeni dokazi iz Priboja su prebacivani u Užice, pa vraćani u Priboj i za to vreme su zagađeni. 

Bitan propust u istrazi, pored proceduralnih, jeste i to što policija nije istražila ljude iz najbližeg okruženja gimnazijalke. Jasno je da je Aleksandra poznavala ubicu, jer bi se u protivnom nekako oglasila i dala do znanja da je u opasnosti. Policija je ispitala njene poznanike i prijatelje, ali ih nije detaljno istraživala.

Aleksandrin otac Petar i njena majka Milanka, našli su njene čizme koje joj je ubica skinuo da bi uzeo čarape, ali im je u policiji rečeno da "taj materijal nije adekvatno čuvan“.

U Francusku poslali uništene tragove

Tri dana nakon što je pronađeno Aleksandrino telo, francuska ambasada ponudila je usluge kriminalističke laboratorije u Lionu, u sedištu Interpola, s obzirom na to da su Petrovići imali francusko državljanstvo, ali naši nadležni su to odbili. Tek tri godine posle ubistva, MUP je pristao da pošalje ostatke njene odeće u Lion. Iz Liona je stigao odgovor: "Tragovi su uništeni, ništa ne može da se otkrije."

MUP
Aleksandra Petrović

Pored svega navedenog, policija je kasnije, kako je za medije ispričao posle zločina Aleksandrin otac Petar, spavala u patrolnim kolima.

Sedamnaestogodišnja Aleksandra Petrović ubijena je 25. novembra 2002. godine. Usmrćena je na svirep način, a ubica joj je razbio glavu i skinuo čapare.

Brutalna smrt ove odlične učenice i dalje je pod velom misterije. Aleksandrino telo našao je njen otac Petar u podrumu zgrade u kojoj su živeli.

Kobnog dana, Aleksandra je u prepunoj sali gimnazije koju je pohađala, na francuskom jeziku, koji je tečno govorila, recitovala Bodlerovo "Cveće zla".

Krv se slivala sa zidova

Kući se vratila iz škole oko 19 časova. Ubrzo je izašla iz stana u Limskoj ulici, u kom je živela sa roditeljima i bratom i otišla u obližnju prodavnicu. Te večeri, imali su goste u stanu i tinejdžerka je, po povratku iz škole, otišla da kupi pivo koje im je zafalilo.

S obzirom na to da se duže vreme nije vraćala, otac Petar je otišao da je traži. Na ulazu u podrum je primetio krv. Ušao je dole i video telo svoje ćerke u lokvi krvi, koja se slivala i sa zidova. Ćerka mu je bila bosa, a ubica joj je skinuo čapare.

Obdukcijom je utvrđeno da je usmrćena sa 25 udaraca u glavu, a tragova seksualnog zlostavljanja nije bilo.

Meštani Priboja, grada u kom se tada prvi put dogodilo ovakvo ubistvo, bili su prestravljeni.

- Nismo smeli da izlazimo napolje. Mislimo da je to neko odavde. Teško da je došao neko sa strane i to uradio. Najgora pomisao je ta što se taj verovatno i dalje šeta među nama, može biti "bilo ko odavde" - pričali su kasnije za medije.

Ko je ubio Aleksandru i zašto joj je skinuo čarape zauvek će, izgleda, ostati nepoznato.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike