Acu tukli do smrti, Dragutin živ spaljen: Četiri svirepa zločina u Novom Sadu

21.11.2023

10:21

0

Autor: 24sedam

Beskućnike po Novom Sadu ubijaju - brutalno

Acu tukli do smrti, Dragutin živ spaljen: Četiri svirepa zločina u Novom Sadu
Ilustracija - Copyright Profimedia

Ubistvo Nikole N. (38) je četvrto ubistvo beskućnika u Novom Sadu. Njega je nasmrt izbo Bogoljuba F. (47)  s kojim je živeo u napuštenom objektu.

Telo beskućnika pronađeno je juče u žbunju iza Instituta za javno zdravlje Vojvodina. Policiji se odmah prijavio Bogoljub F. (47) i ispričao šta je uradio sa poznanikom sa kojim je živeo u napuštenom objektu u Ulici Ruđera Boškovića. 

Ubistvu je prethodila svađa, a onda je Bogoljub F. izvukao nož i 30 puta izbo poznanika. On je posle toga otišao u policiju i prijavio zločin. Njih dvojicu su često viđali zajedno. Jedno vreme je u toj kući živeo samo Bogoljub, a onda mu se pridružio i Nikola.

Novi Sad je potreslo ubistvo uličnog svirača Kristijana Kostića Blekija, kojeg je je zverski na ulici pretukao Žarko R. (21) iz Žablja u februaru 2022. Kasnije je u policiji priznao zločin i ispričao kako je do toga došlo. 

- Tražio sam Kristijanu pare. Dao mi je 390 dinara, rekao je da samo to navodno ima. Pukao me je bes. Počeo sam svesno da ga udaram - isprićao je Žarko R.

Na ukupno 52 godine zatvora marta over godine su u Višem sudu u Novom Sadu osuđeni Miodrag Mikac (42) iz Beograda, Miša Todorović (45) iz Novog Sada, Zorica Dikić (39) iz Petrovaradina i Željko Milašin (47) iz Feketića, koji se terete za ubistvo Aleksandra Popovića (34) iz Beograda.

Oni su poglašeni krivim za prebijanje koje se dogodilo 30. oktobra 2021. godine u novosadskoj Kineskoj četvrti kada su na svirepo ubili Aleksandra Popovića koji je s njima boravio u napuštenom objektu. Mikac i Milašin osuđeni su na po 15 godina, Miša Todorović 12, a Zorica Dikić 10 godina zatvora.

Trojica maloletnika su 2016. zapalila dvojicu beskućnika od kojih je jedan preminuo od zadobijenih opekotina. Dragutin Todorčević (64) iz Futoga preminuo je nekoliko sati nakon prijema u bolnicu jer mu je 90 odsto kože bilo u opekotinama. Njegov prijatelj Zoran Todorović teško je povređen u ovom stravičnom događaju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike