Dušanu određen pritvor, Australijanki oduzet pasoš: Hteli da ubiju decu Dragoslava Kosmajca

20.11.2023

11:17

0

Dušan Krstić sumnjiči se da je sa Jessi -Vi R. T. bacio bombe u dvorišta kuća Lazara I Milice Kosmajac

Dušanu određen pritvor, Australijanki oduzet pasoš: Hteli da ubiju decu Dragoslava Kosmajca
Hapšenje Dušana Krstića i Jessi - Vi R. T. - Copyright Printscreen MUP

Viši sud u Beogradu odredio je jednomesečni pritvor Dušanu Krstiću (57), koji se sumnjiči da je zajedno sa državljankom Australije Jessi - Vi R. T. (39), dogovarao, planirao i organizovao ubistva iz bezobzirne osvete Lazara i Milice Kosmajac, u čija su dvorišta porodičnih kuća na Zvezdari 7. i 15. novembra bacili ručne bombe.

Dušanu Krstiću pritvor je određen da ne bi uticao na svedoke i da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo. Istom odlukom Jessi - Vi R. T. sud je odredio meru zabrane napuštanja mesta boravišta, odnosno Ljiga, bez odobrenja suda. Njoj je naloženo da se javlja svakog 15. u mesecu u nadležnu Policijsku upravu, a oduzet joj je i pasoš.

Printscreen/Društvene mreže
Dušan Krstić

Jessi - Vi je majka četvoro maloletne dece koju je dovela u Srbiji da žive sa Krstićem u okolini Ljiga. Ona je u Australiji bila policajka.

Osumnjičeni su pre dva dana na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu negirali izvršenje krivičnih dela za koja se terete, s tim što Dušan. nije želeo da iznosi odbranu, dok je Jessi - Vi odbranu iznela.

Na saslušanju se branila da joj Dušan nikada nije spomenuo Kosmajca, te da nikad nije videla voki toki, spiskove. Kuće na koje su, kako se sumnja, bacili bombe, pripadaju deci preminulog kontroverznog biznismena Dragoslava Kosmajca.

Njima se naredbom o sprovođenju istrage na teret stavljaju krivična dela teško ubistvo, nedozvolјena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i Izazivanje opšte opasnosti.

Sumnja se da su Dušan Krstić i Jessi - Vi R. T. dogovarali, planirali i organizovali teško ubistvo Lazara i Milice Kosmajac, pa su neovlašćeno pribavili tri ručne bombe, čije držanje nije dozvoljeno građanima.

Antonio Ahel/ATA Images
Lazar Kosmajac

Krstić  je 7. novembra u dvorište porodične kuće Lazara Kosmajca, aktivirao i bacio ručnu bombu, koja nije ekspodirala, da bi sutradan u dvorište porodične kuće prvog komšije Kosmajčevih S. N. bacio drugu ručnu bombu koja je eksplodirala, čime je izazvao opasnost za život i telo ljudi i imovinu većeg obima i to S. N, koji se u to vreme nalazio i kući.

24sedam/Katarina Mihajlović
Kuća Lazara Kosmajca u čijem je dvorištu pronađena bomba

On je, kako se sumnja, 15. novembra u dvorište porodične kuće Milice Kosmajac aktivirao i bacio treću ručnu bombu, koja nije ekspolodirala.

Osumnjičena Jessi - Vi R. T. mu je sa umišljajem pomagala, tako što je vodila računa da niko ne uoči šta rade, čuvala stražu, obezbeđivala vozilo i čekala Dušana Krstića.

Policijski službenici su u vozilu Krstića. marke "mercedes" pronašli svesku u koju je on zapisivao podatke o porodici Kosmajac, njihovim vozilima, nekretninama, obezbeđenju koje imaju, kao i dva sredstva za komunikaciju koja su koristili prilikom krivičnih dela.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike