Ministar Gašić u Somboru: Nastavlja se akcija MUP-a sve dok poslednji krijumčar ne bude uhapšen

19.11.2023

00:23

0

Ministar unutrašnjih poslova je dodao da će se u narednom periodu gledati da sve one koje policija zatekne u opštini Sombor istog trenutka dislocira

Ministar Gašić u Somboru: Nastavlja se akcija MUP-a sve dok poslednji krijumčar ne bude uhapšen
Bratislav Gašić - Copyright MUP Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić obišao je večeras Sombor i poručio da se akcija MUP u vezi sa suzbijanjem iregularnih migracija nastavlja sve dok poslednji krijumčar ne bude uhapšen.

„Jutros u 3:30, jedinice Žandarmerije, JZO, SAJ i Policijske uprave u Somboru imale su opsežnu akciju u kojoj su, u poslepodnevnim satima, dislocirale 1.102 migranta“, rekao je Gašić i dodao da od večeras u Somboru više neće biti migranata, „makar ne u takvom broju“.

Gašić je dodao da će se u narednom periodu gledati da sve one koje policija zatekne u opštini Sombor istog trenutka dislocira, saopštio je MUP.

24sedam/Danilo Krša
 

„Građani Sombora moraju da znaju da je uz pomoć određenih lokalnih struktura odavde bila polazna tačka ka Subotici, Horgošu i ostalim mestima gde su ih čekali krijumčari“, naglasio je Bratislav Gašić.

On je naveo i da je u akciji uhapšeno 18 lica koja će biti procesuirana i koja su jedni od organizatora organizovane kriminalne grupe koja se bavila prebacivanjem migranata prema Mađarskoj.

„Akcija MUP se nastavlja i nećemo stati dok zadnji krijumčar sa naše teritorije, ma gde to bilo, širom Srbije, ne bude uhapšen. U narednim danima MUP će nastaviti rad po svim hostelima, sobama na dan koje se izdaju, i taksistima koji su do danas bili logistika svima njima u dovoženju hrane, prevoženju do Subotice, ili nekih drugih destinacija i sa njima ćemo i u narednom periodu imati ozbiljan rad“, poručio je Gašić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike