Suđenje modnom kreatoru opet iza "zatvorenih vrata": Vezao momka u špajz i pretio mu nožem

05.11.2023

18:17

0

Autor: Lj. S.

Ipak, modni kreator tvrdi da nema razloga da javnost bude isključena

Suđenje modnom kreatoru opet iza "zatvorenih vrata": Vezao momka u špajz i pretio mu nožem
Darko Kostić - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Suđenje poznatom modnom kreatoru Darku Kostiću, optuženom da je 19. aprila prošle godine oštećenog Š. H. vezao u špajz u svom ateljeu, nakon čega mu je držeći nož u rukama uputio ozbiljne pretnje, nastavlja se ove nedelje u Prvom osnovnom sudu u Beogradu.

I ovog puta, ono će se odvijati "iza zatvorenih vrata, s obzirom da je tužilaštvo zatražilo, a sud prihvatio predlog da se sa suđenja isključi javnost, radi zaštite interesa oštećenog.

Podsetimo, branilac kao i modni kreator, protive se takvoj odluci suda, a sam Kostić, koji negira navode optužnice, tvrdi da nema razloga da se isključi javnost sa suđenja, jer kako tvrdi, ona je već odavno uključena u ovaj slučaj.

24sedam/Goran Sivački
Darko Kostić 

- Javnost "masakrira mene i moju privatnost već mesecima". Uostalom, neka svako stane iza svojih reči i neka se čuje istina - rekao je modni kreator.

Sudija je, ipak, odlučila da zatvori suđenje do kraja postupka dok će presudi javnost moći da prisustvuje.

Tužilaštvo je, inače, u optužnom predlogu sudu predložilo da Kostića oglasi krivim za krivično delo protivpravno lišenje slobode u sticaju sa krivičnim delom ugrožavanje sigurnosti te da ga osudi na jedinstvenu kaznu zatvora od najmanje dve godine.

Modnom kreatoru ovo nije prvi put da se našao na optuženičkoj klupi.

Podsetimo, njega je Treći osnovni sud u Beogradu u junu 2021. osudio na godinu dana kućnog zatvora sa elektronskim nadzorom - nanogvicom zbog polnog uznemiravanja jednog maloletnika i držanja droge za ličnu upotrebu.

Istom odlukom je oslobođen za dva krivična dela - polno uznemiravanje punoletne osobe i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike