Sudske igre kreatora: Opet nema suđenja jer je zakazalo kopiranje

12.09.2023

12:54

0

Autor: 24sedam

Spisa iz predmeta nisu kopirana

Sudske igre kreatora: Opet nema suđenja jer je zakazalo kopiranje
Darko Kostić - Copyright Antonio Ahel/ATAImages.

Suđenje modnom kreatoru Darka Kostića, optuženom da je 19. aprila prošle godine oštećenog Š.H. vezao u špajz u svom ateljeu, nakon čega mu je držeći nož u rukama uputio ozbiljne pretnje ponovo je danas odloženo.

Suđenje u Prvom osnovnom sudu u Beogradu odloženo je za 28. septembar jer se Kostićev novi branilac nije spremio za današnje suđenje, odnosno nije kopirao spise predmeta.

Sudija je na advokatu i Kostiću rekla da vidi šta rade i da je to "opstrukcija predmeta” i dodala da će sledeće suđenje sigurno da se održi. Početak ovog suđenja odlagan je šest puta jer Kostić prvo nije dolazio na suđenje, a zatim je u aprilu otkazao punomoćje svojim advokatima. Tužilaštvo je u optužnom predlogu sudu predložilo da Kostića oglasi krivim za krivično delo protivpravno lišenje slobode u sticaju sa krivičnim delom ugrožavanje sigurnosti te da ga osudi na jedinstvenu kaznu zatvora od najmanje dve godine.

Kostić je u tužilaštvu negirao navode krivične prijave, dok je oštećeni opisao način na koji je on izvršio navedena krivična dela. Kreator je uhapšen 20. aprila prošle godine nakon što je prijavljeno da se u njegovom stanu nalazi 19-godišnjak koji je zatvoren u špajzu i da mu modni kreator preti da će ga ubiti.

Mladić je poslao poruku N.N. koji je obavestio policiju, a patrola je odmah došla na adresu prijave u centru Beograda. Kostića je Treći osnovni sud u Beogradu je u junu 2021. godine osudio na godinu dana kućnog zatvora sa elektronskim nadzorom (nanogicom) zbog polnog uznemiravanja jednog maloletnika i držanja droge za ličnu upotrebu. Istom odlukom je oslobođen za dva krivična dela - polno uznemiravanje punoletne osobe i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike