Darko Kostić zaključao dečka u stanu, pa dobio šolju u glavu: Drugog momka držao vezanog u špajzu, prijava protiv modnog kreatora bilo još!

03.07.2023

22:05

0

Kostićev dečko A. K. (24) ga je šoljom udario u glavu, nakon čega je modni kreator primljen u Urgentni centar

Darko Kostić zaključao dečka u stanu, pa dobio šolju u glavu: Drugog momka držao vezanog u špajzu, prijava protiv modnog kreatora bilo još!
Darko Kostić - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Modni kreator Darko Kostić (43) primljen je danas u Urgentni centar zbog povrede na glavi. Kako saznajemo, Kostićev dečko A. K. (24) ga je šoljom udario u glavu, nakon čega je modni kreator primljen u Urgentni centar, a A. K. priveden u policiju.

A. K. je na saslušanju u policiji izjavio da mu Kostić nije dozvoljavao da izađe iz stana. Kostića je  u junu prošle godine, Treći osnovni sud osudio na godinu dana kućnog zatvora sa elektronskim nadzorom (nanogvicom) zbog polnog uznemiravanja jednog maloletnika i držanja droge za ličnu upotrebu.

Kostiću se na teret stavljalo da je 19. aprila prošle godine u svom ateljeu oduzeo slobodu kretanja Š. H., koga je gurnuo u špajz, vezao mu ruke, a potom mu je, držeći nož u rukama, uputio ozbiljne pretnje. Posle toga je Š. H. uspeo da izađe iz prostorije i pobegne.

Suđenje Kostiću za zarobljavanje Š. H. u svom stanu, ni iz četvrtog pokušaja 30. maja ove godine nije održano pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu, jer se on nije pojavio. I prethodna tri pretresa su odložena, pošto sud najpre nije mogao da nađe njegovu adresu i uruči mu poziv, potom su Kostiću sredinom aprila dotadašnji advokati otkazali punomoćje, a 11. maja se nije pojavio zbog navodnih zdravstvenih problema. 

Iako je naloženo da na  suđenje bude priveden sa obe adrese - mesta stanovanja i ateljea, Darko Kostić ponovo nije pristupio u sud, pa je suđenje zbog toga odloženo.

"Izmanipulisao me"

Vojislav Bajić (29) iz Valjeva optužio je početkom oktobra 2018. godine Darka Kostića da ga je zadnjeg dana septembra, u svom stanu u centru Beograda, navodno seksualno napastvovao. Međutim, kako tvrdi, protiv kreatora nije podneo krivičnu prijavu, jer su mu "u policiji rekli da nema osnova za to".

Bajić je ispričao da je Darka Kostića upoznao preko popularne društvene mreže "Grindr", ali da nije znao sa kim se dopisuje i ugovara susret sve dok nije došao u ugovoreno vreme na vrata njegovog stana. Bajić, međutim, tvrdi da poruke prepiske sa kreatorom više nema jer je "sve predao policiji".

- Tek kada sam došao do stana shvatio sam o kome je reč - tvrdi Bajić.

Kako napominje, odmah je pokušao da izađe iz Kostićevog stana, međutim on ga je ubedio da ostane.

- Izmanipulisao me je, rekao mi: "sakčekaj pet minuta da ti ispričam sve, da me upoznaš". Time me je opustio i ja sam pristao da ostanem u stanu - tvrdi ovaj mladić i dodaje da je nakon toga stupio u intiman odnos sa njim.

Vriskao i zapomagao

Skinuo je kondom bez njegove volje i tokom odnosa bio grub.

- Prislonio me je uz zid i maltretirao. Pokušao sam da se oduprem jer je bio brutalan i nasilan i bolelo me je. Hteo sam da sve zaustavim, počeo sam da vrištim i to su čule i komšije koje su potvrdile medijima da je bila velika buka. Cela zgrada je čula kako vičem i zapomažem. Molio sam ga da prestane, ali on je ejakulirao u mene. Tek tada sam shvatio da je skinuo kondom - tvrdio je u svojoj ispovesti za medije ovaj mladić.

Antonio Ahel/ATAImages.
Darko Kostić

 Na pitanje, zbog čega nije podneo krivičnu prijavu protiv Kostića, mladić odgovara:

- U policiji su mi rekli da ne postoje nikakvi elementi krivičnog dela. Nasilja nije bilo, jer mi nije polomio ni ruku ni vrat, već me je samo stegao uz zid. Nemam nikakve ozbiljne fizičke povrede, ali u slučaju da se ustanovi da me je zarazio nekom polno prenosivom bolešću onda mogu da ga prijavim i podnesem tužbu - završava Bajić.

Dizanjer Darko Kostić, međutim, tvrdio je da do napada nije došlo.

Kostić je 14. avgusta 2018. godine izašao iz Okružnog zatvora u Beogradu, pošto mu je ranije Treći osnovni sud u Beogradu ukinuo pritvor u kom je bio nešto više od mesec i po dana jer je 22. juna bio uhapšen po prijavi maloletnika L. J. (15) za polno uznemiravanje. Optužni predlog teretio ga je za polno uznemiravanje pomenutog maloletnika, ali i još jednog punoletnog mladića B. Š. (22), kao i za nedozvoljeno držanje opojne droge, odnosno omogućavanje uživanja opojnih droga.

Bonus video

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike