Šest i po sati u kandžama masovnog ubice: Taksista svedočio kako ga je oteo Uroš Blažić

04.11.2023

09:39

0

Autor: 24sedam

Dragoslav A. (58), smederevski taksista, svedočio je o noći masovnog ubistva kod Mladenovca kada je vozio Uroša Blažića

Šest i po sati u kandžama masovnog ubice: Taksista svedočio kako ga je oteo Uroš Blažić
Copyright Profimedia/Mup

Smederevski taksista Dragoslav A. (58) opisao je šest i po sati pakla koji je prošao jer ga je Uroš Blažić oteo dok je bežao nakon masakra u Malom Orašju i Duboni. Celi dramu opisao je tužilaštvu.

Dragoslav je objasnio da je 4. maja radio popodnevnu smenu. Oko 23 sata iz dispečerskog centra dobio je poziv za vožnju i otišao je na adresu gde ga je čekala devojka J.A. koju je trebalo da preveze do jednog sela kod Uba. 

Kod naplatne rampe "Mali Požarevac", ispred njih su bila četiri automobila, a uočili su i nekoliko policijskih vozila. U tom trenutku, u taksi je upao Blažić.

"Imam bombu, pobiću vas"

- U ruci je ima torbu i seo pored devojke. Samo je rekao: Pobiću vas! Imam bombu! Radite šta kažem! - objasnio je taksista i dodao da je ubica devojci i pokazao bombu. 

Taksista se, kaže, uplašio, ali je poslušao sve što mu je ubica naređivao.

TANJUG/ VERAN MATIĆ
Mural za žrtve u Duboni

- Bio je veoma uznemiren... Unezveren. Rekao je: Pobio sam sada 20 ljudi i to zašto što su mi maltretirali oca. Pričao je nepovezano, spominjao oduzeti stan u Beogradu. Onda je rekao "kalašnjikov" sam bacio, nema šanse da ga policija nađe, a pištolj mi je ispao. Malo je zaćutao. Onda je iznenada rekao: Ili će me policija ubiti ili ću se razneti bombom - opisao je dalje taksista.

U tužilaštvu kažu da je taksista ispričao kako je uspeo da ubedi Uroša da prvo odvezu devojku na Ub, pa da onda gde on kaže.

- U toku vožnje, verenik mušterije me je pozvao da vidi dokle smo stigli. Tada nam je zapretio da će nas ubiti, ako nešto pokušamo i da ga slušamo. Devojka se tada javila vereniku. Posle joj je zapretio da ne sme da ga prijavi - objasnio je taksista.

Onda su stigli u selo kod Uba. Verenik je prišao da plati...

Dao sam mu 3.000 dinara

- Devojka i ja smo ćutali. Uroš mi je posle toga uzeo mobilni. Tražio mi je da uključim navigaciju i da vozim do Kragujevca, ali da ne idem autoputem, već seoskim putevima. Nestalo mi je goriva, pa smo stali na pumpi kod Mionice. Sedeo je u kolima i nisam smeo ništa da uradim da ne bi bacio bombu - seća se Dragoslav A.

Taksista je objasnio da je Blažić sve vreme pričao kako je svestan šta je uradio i da zna da je pobio ljude. 

- U Vinjište kod Kragujevca smo stigli oko 5.30 sati. Rekao mi je da isključim navigaciju, vratio mi telefon i rekao mi da ne smem da ga prijavim. Tražio mi je 3.000 dinara i dao sam mu. Uzeo je svoju torbu i otišao peške - kazao je u tužilaštvu Dragoslav A. 

Taksista je onda prijavio policiji da je vozio Blažića i ubrzo je uhapšen u kokošinjcu u dvorištu ujakovog imanja

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike