Arkanov "tigar" i vođa "grobara" likvidiran pred kućom: Pumpi izrešetan dok je popravljao auto

29.10.2021

08:15

0

Dva metka iz pištolja pogodila Nenada Pumpalovića u glavu, a tri u leđa

Arkanov "tigar" i vođa "grobara" likvidiran pred kućom: Pumpi izrešetan dok je popravljao auto
24sedam, L. Đ. T.

Nenad Pumpalović, poznatiji kao Pumpi, član Srpske dobrovoljačke garde Željka Ražnatovića Arkana i pripadnik njegovih "tigrova", ali i nekadašnji vođa Patrizanovih navijača "grobara", kao i jedan od onih momaka odranije poznatih policiji, likvidiran je pre tačno dve decenije ispred svoje kuće na beogradskoj Karaburmi. Ovaj zločin nikad nije rasvetljen.

Pumpalović je likvidiran 29. oktobra 2001. godine, oko 19.10 časova, ispred svoje kuće u Ćustendilskoj ulici kod broja 24, na uglu sa Astronomskom, gde se malo pre ubistva preselio iz Borče. Na njega su, dok je popravljao svoj "ford eskort", pucala dvojica nepoznatih napadača i to iz automobila "opel suza", sive boje. 

Oni su ispalili više hitaca iz pištolja od kojih su dva metka pogodila Pumpalovića u glavu, a tri u leđa. Nastavili su zatim vožnju prema Bogosloviji odakle im se gubi svaki trag. 

U trenutku dolaska uviđajne ekipe, hauba Pumpalovićevog automobila bila je podignuta, dok je njegovo telo ležalo na drugoj strani ulice. Inspektori su odmah pretpostavili da je popravljao auto kad su zapraštali hici i da je potom bezuspešno pokušao da pobegne.

Poznavao napadače?

Tokom uviđaja, na mestu zločina nađene su čaure kalibra 7,65 milimetara ispaljene iz pištolja. Znao se čak i registarski broj vozila iz kog su pucali napadači, ali je ubrzo utvrđeno da je automobil ukraden. Neposredno pre pucnjave, očevici su čuli žučnu raspravu, pa se pretpostavljalo da je Pumpi poznavao napadače.

U momentu kad je likvidiran, Pumpalović je imao 32 godine. Pojedini štampani mediji pisali su da je ubijen naočigled svoje supruge koja je nedaleko odatle u dvorištu kuće držala njihovu ćerkicu u naručju. 

Pumpalović je odranije bio poznat policiji, a nekoliko puta osuđivan je zbog raznih, uglavnom težih, krivičnih dela. Samo tri meseca pre nego što je ubijen izašao je iz zatvora gde je izdržavao kaznu zbog nedozvoljenog nošenja oružja.

Iznude, ucene, razbojništva

Flašom u glavu vođe splitske "torcide"

Pumpalović je nekada bio jedan od vođa Partizanovih navijača 'grobara', ali je posle incidenta na utakmici Hajduk-Partizan odustao od aktivnog bodrenja crno-belih. Tada je flašom u glavu pogodio vođu splitske "torcide".

Bio je, nekoliko godina pre likvidacije, osumnjičen da je u jednoj tuči u Leštanima ubio konobara, ali je na suđenju oslobođen usled nedostatka dokaza. Osuđivan je i zbog iznuda, ucena i nekoliko razbojništava u Borči, kao i zbog maltretiranja policajca. 

Iako mu je više puta na sudu dokazana krivica, Pumpalović je osuđivan na blage zatvorske kazne, što mnogi pripisuju i njegovim vezama sa Željkom Ražnatovićem Arkanom, jer je bio u 'tigrovima' i na ratištima u Baranji, Slavoniji i Bosni.

Upućeni kažu da je po završetku rata radio za Arkana kao blagajnik i kurir. Sakupljao je, naime, pazare iz njegovih lokala. A posle Arkanovog ubistva, Pumpi je, kako su tvrdili njegovi poznavaoci, pokušao sam da organizuje svoje poslove. U toj vezi sa Željkom Ražnatovićem i tim poslovima, koje je Arkan za života sređivao svojim gardistima, neki su kasnije videli razlog ubistva Nenada Pumpalovića.

Mediji su posle ubistva Pumpalovića objavljivali tekstove u kojima je pitano ko ubija Arkanove "tigrove". Osim Željka Ražnatovića koji je likvidiran godinu i po ranije, u međuvremenu, pre Pumpalovića, ubijeni su i Milan Đorđević Bombona, Momir Gavrilović i Slavko Mijović, koji su dovođeni u direktnu vezu sa Arkanom. Sva ova ubistva, osim Arkanovog, povezuje i činjenica da nikad nisu rasvetljena, a ubice nikad nisu uhapšene.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti