Ovo je Šveđanin uhapšen u Beogradu: Radio za Kurdsku Lisicu, švedskog gospodara smrti, i spajao dilere sa Balkana

27.10.2023

20:45

0

Autor: 24sedam

Šveđanin radio za krvoločnu Kurdsku Lisicu

Ovo je Šveđanin uhapšen u Beogradu: Radio za Kurdsku Lisicu, švedskog gospodara smrti, i spajao dilere sa Balkana
Copyright Printscreen/YouTube

Švedski državljanin V. M. (1986), uhapšen u Beogradu, bio je član zloglasne grupe "Fokstrot", koja je glavna kriminalna organizacija u Švedskoj za krijumčarenje narkotika, ubistva... Na čelu ove mafijaške grupe nalazi se Rava Majid (1986), poznatiji pod nadimkom Kurdska Lisica.

U okviru ove mafije, uhapšeni Šveđanin u Beogradu je bio glavna karika u narkolancu. Njegov zadatak je bio da spaja dilere iz Srbije i Crne Gore sa "kolegama" iz Skandinavije, odnosno sa članivoma svog klana koji su dalje rasturali narkotike.

Printscreen/YouTube
Rava Majid

Majid je od 2018. godine najtraženiji Šveđanin na Interpolovoj poternici. Te godine su mu švedske vlasti dozvolile da napusti Švedsku, uprkos tome što je bio pod nadzorom i na uslovnoj slobodi, jer je pokrenuo krvavi talas nasilja. Od tada boravi u Turskoj, gde je uspeo da kupi državljanstvo u zamenu za investicije 2020. godine kroz program turskih zlatnih viza. 

Prema poslednjim podacima, kreće se u oblastima u blizini sa granicom Irana. Navodno, poslednji put je tamo lociran početkom oktobra.

Njegova grupa poznata je po brutalnosti,. Svoje suparnike su ubijali u oružanim sačekušama, a neke su likvidirali i postavljanjem eksplozivnih naprava. Kao ubice i izvršioce teških krivičnih dela uvek koristi maloletnike

Printscreen/YouTube
Kurdi ratuju sa tri kriminalne grupe

Majid je u dva navrata osuđen na osam godina zatvora zbog teških krivičnih dela vezanih za drogu i napade. U krivičnoj evidenciji se prvi put pojavljuje kao 19-godišnjak, a osuđivan je i za provalu i šverc cigareta.

Ranije je bio u sukobu sa rivalskom kriminalnom mrežom "Varbi". Svog suparnika likvidirao je 9. septembra 2020. u organizovanoj sačekuši. U sukobu je i sa "Bandidosima". I njima su 4. marta 2022. ubili jednog od istaknutih članova, a samo brzom intervencijom policije sprečeno je da 6. septembra 2023. dignu u vazduh sedište ove bande.

Ipak, Majid je u najžešćem sukobu sa Dalen bandom i njenim vođom Mikaelom Tenezosom, zvanim Grk, koji živi van Švedske.

Zato se za Majida kaže da je u ratu na najmanje tri fronta.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike