Ljubav jača od metka: Zbog zabranjene ljubavi Srbina i žene mafijaša, "pale" glavešine napuljske mafije!

13.10.2022

08:16

0

Autor: 24sedam

Najpre je uhapšen vođa Đuzepe Polverino, a sa njim i Salvatore Likardi i Đuzepe Simioli

Ljubav jača od metka: Zbog zabranjene ljubavi Srbina i žene mafijaša, "pale" glavešine napuljske mafije!
Italijanska policija - Copyright Pixabay

Istraga o ranjavanju srpskog državljanina Omara Memedovskog, koji je upucan jer nije želeo da raskine sa ženom bliskom opasnoj kriminalnoj organizaciji sa Apeninskog poluostrva, posle 14 godina dobila je rasplet. On je bio u ljubavnoj vezi sa snajom muškarca bliskog klanu "Polverino" koji je zbog toga naručio njegovo ubistvo.

Posle više upozorenja, uključujući nekoliko premlaćivanja Memedoskog, nije bilo željenog efekta. Bio je uporan, a šef "Polverina" je tada navodno rekao: "Ja ću se pobrinuti za to“, navode mediji.

Kako navode italijanski mediji, zbog ljubavne veze sa "pogrešnom ženom" popadale su glavešine jedne od najpoznatijih i najbrutalnijih italijanskih mafijaških grupa.

Memedoski je 2008. upucan ispred supermarketa, a klupko je počelo da se odmotava, i od naizgled bezazlenog problema desetkovan je klan „Polverino“. Najpre je posle zločina "pao" vođa klana Đuzepe Polverino, kojeg italijanski mediji nazivaju superbosom. S njim su uhapšeni i Salvatore Likardi i Đuzepe Simioli.

Nakon 14 godina nastavljena je istraga povodom napada na srpskog državljanina. Tužilaštvo je za pokušaj ubistva Memedoskog osumnjičilo još dvojicu glavešina tog klana, Nikolu Imbrijanija i Salvatorea Kamarotu.

Italijanski mediji navode da je Imbrijani pušten iz zatvora pre oko godinu dana, nakon što je odslužio kaznu za mafijaško udruživanje, a Kamarota je iza rešetaka već 11 godina. Obojica će se zbog napada uskoro naći na pripremnom ročištu, kada će se znati u kom pravcu će ići slučaj.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike