Šefica specijalnih operacija o hapšenju u Beogradu: Okoreli kriminalci nisu nedodirljivi, svugde ih stižemo

27.10.2023

17:13

0

Autor: 24sedam

Veliki uspeh pronalaženje i hapšenje Šveđanina

Šefica specijalnih operacija o hapšenju u Beogradu: Okoreli kriminalci nisu nedodirljivi, svugde ih stižemo
Copyright Printscreen/YouTube

Johana Kolga, komorski tužilac Nacionalne jedinice za borbu protiv međunarodnog i organizovanog kriminala, oglasila se posle hapšenja Šveđanina u Beogradu. Uhapšeni V. M. (1986) je osumnjičen, između ostalog, i za trgovinu velike količine narkotika.

- Reč je o teškom organizovanom kriminalu i on je organizovao obiman šverc droge. Istraga traje već duže vreme, a nekoliko ljudi povezanih sa njim već je u pritvoru u Švedskoj - navela je tužiteljka i podvukla da je uhapšen 19. oktobra i sada je u pritvoru u Srbiji.

Hapšenje u Beogradu izvršeno je nakon zajedničkih napora švedske policije i policije u Srbiji i Crnoj Gori, kao i Evrodžasta i Interpola. 

Tokom hapšenja srpska policija je zaplenila važne dokaze zaplenjeni tokom pretresa kuća.

- Bilo je bitno da pokažemo da se kriminalci ne mogu osećati bezbedno nigde. Očekujemo da Šveđanin u roku od tri meseca biti izručen našoj zemlji - rekla je Hana Paradis, komandant specijalnih operacija švedske policije.

Srpski MUP je danas saopštio da su uhapsili švedskog državljanina V. M. po međunarodnoj poternici Kraljevine Švedske. On se tereti da je izvršio više krivičnih dela iz zakonodavstva Kraljevine Švedske, a u vezi teškog dela zloupotrebe opojnih droga, teškog dela neovlašćenog držanja, nošenja i raspolaganja vatrenim oružjem u okviru organizovane kriminalne grupe.

Navedeno je i da je više članova organizovane kriminalne grupe kojoj V. M. pripada već osuđeno u Kraljevini Švedskoj.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike