Nastavljeno suđenje Dijani Hrkalović: Elez imao uređaj za prisluškivanje policije!

25.10.2023

13:05

0

Saslušanjem svedoka nastavljeno suđenje bivšoj državnoj sekretarki MUP-a

Nastavljeno suđenje Dijani Hrkalović: Elez imao uređaj za prisluškivanje policije!
dijana hrkalović (2) - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je na suđenju bivšoj državnoj sekretarki MUP-a Dijani Hrkalović, svedok Slobodan Drmanac, nekadašnji načelnik Odeljenja kriminalističke policije u Novom Sadu, rekao je da se tokom operativne obrade osuđivanog kriminalca Darka Eleza, nije postupalo.

On tvrdi da je više saznanja o Elezu imao preko medija nego iz operativne obrade, jer "oni nisu ništa radili".

Printscreen/YouTube/FTV
Darko Elez

Pored ostalog optužnim predlogom Hrkalovićeva se tereti da je nakon podnošenja krivične prijave Želimira Kreštelice 1. decembra 2017. protiv osuđivanog kriminalca Eleza, tadašnjem načelniku novosadske policije Miloradu Šušnjiću tražila da stavi Eleza na mere tajnog nadzora.

Sastanci u Beogradu

Na taj način su, Dijana Hrkalović i Šušnjić, kako se sumnja, uticali da Elez ne dođe pod obradu drugih policijskih odeljenja, te da se spreči da se prema njemu obave druge mere, poput tajne pratnje.

Drmanac je bio u radnim grupama za nadzor lica iz kriminogene sredine, a između ostalog i grupe koja je pratila Eleza. On je kazao i da je prijavio nadređenom Šušnjiću da je preko prijateljskih veza 2017. saznao da neko planira da likvidira Eleza. Nakon toga je sa Šušnjićem otišao u Beograd, gde se sastao sa Hrkalović.

Kako je ispričao svedok, u tom slučaju se postupalo, te je policija pronašla u nekom stanu osobu za kojim je raspisana potraga, ali nije bilo oružja niti nečeg drugog što bi ukazalo da je planirana Elezova likvidacija.

Kreštalica je u međuvremenu podneo krivičnu prijavu protiv Eleza, od kada je i otvorena operativna obrada protiv njega. Drmanac je naveo da je tokom drugog sastanka sa Hrkalovićevom, ona rekla da ne sme da se desi da Eleza ubiju tokom operativne obrade.

Odbijena pitanja

Potom je Hrkalovićeva izašla na govornicu i pitala svedoka da li je normalno da ukoliko postoji pretnja da će nekog likvidirati, kaže da to ne dozvole, a to pitanje sudija nije dozvolila.

Drmanac je rekao i da je imao saznanja da je Elez tada imao uređaj "Tetra" preko kojeg je mogao da sluša policijske razgovore i na taj način izbegava hapšenje i prelazi ilegalno u BiH.

Na kraju je Drmanac na pitanje sudije da li za sva nepostupanja u određenim policijskim obradama kriv Šušnjić, on odgovorio da je prema njegovom mišljenju Šušnjić kriv.

Obrada i hitna prijava

Danas je ispitan i policajac Goran Radonjić koji je tada pisao krivičnu prijavu koju je Kreštalica podneo protiv Eleza. On je odgovarajući na pitanja odbrane rekao da je njemu tada delovalo da je ta krivična prijava delovala hitno.

Svedok Jagoda Rovčanin je radila na operativnoj obradi Eleza, te je rekla da su oni i izlazili na teren i pratili Eleza, o čemu su kako tvrdi sačinjavani izveštaji.

Sledeće suđenje zakazano je za 29. novembar kada su pozvani svedoci.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Blic

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike