Hici prekinuli šampionski put: Kako je ubijeni Subotičanin donosio zlatne medalje za Srbiju

17.10.2023

15:00

0

Vaterpolo golman Filip Zeljković od dečačkih dana nizao je uspehe u sportu koji je voleo

Hici prekinuli šampionski put: Kako je ubijeni Subotičanin donosio zlatne medalje za Srbiju
Ubijeni Filip Zeljković - Copyright Printscreen/Facebook

Ako to sada, sa 15 godina, radite, šta će onda biti kada budete napunili 20 godina!

Ovako je dočekan zlatni Filip Zeljković (21), mladić ubijen je u noći između 14. i 15. oktobra u rodnoj Subotici kada je pokušao da odbrani tri godine mlađeg brata. Ovo zlatno odličje doneo je kao reprezentativac Srbije, nastupajući za u selekciji do 15 godina starosti, kada su osvojili zlatnu medalju na Balkanijadi u Burgasu.

Zeljković je bio najstarije dete u porodici, ispred brata i sestre.

- Mnogo mi je žao i teško što čujem da je ubijen Filip. Neverovatno i tužno. Divan dečko. Sportista, i to dobar. Trenirao je vaterpolo i bio je golman. Sećam se kada je poneo titulu najboljeg na jednoj od utakmica, a sigurno da je bilo i više priznanja, ali ne uspevam sve da ispratim. Koliko znam bio je u Vaterpolo klubu Spartak Prozivka, ali poslednje dve godine nije trenirao u Subotici. Sada kada ukucate njegovo ime samo se nižu tekstovi i fotografije na kojima i njegovo lepo lice krasi uspeh Subotičana - ispričao je posle zločina Subotičanin koji je poznavao ubijenog mladića i neko vreme mu je bio i komšija.

Planirao da bude fizioterapeut

Filip Zeljković je posle aktivne vaterpolo karijere odlučio da ostane u sportu. Završio je srednju školu u Subotici za fizioterapeutskog tehničara. Životnu i sportsku priču Filipa Zeljkovića, međutim, prekinuli su smrtonosni hici.

Zeljković je, još od dečačkih dana, nizao uspehe u vaterpolu. Mlađe generacije vaterpolista Spartak Prozivke pokazale su 2017. godine kako odličnim i sistematskim radom, uz neophodni talenat, ostvaruju odlične rezultate. Subotički i srpski vaterpolo ne treba da brine za budućnost, pisali su mediji, kada su pet igrača iz Subotice, među kojima je bio i Zeljković, kao reprezentativci Srbije u selekciji do 15 godina starosti osvojili zlatnu medalju na Balkanijadi u Burgasu.

Već naredne godine, Filip je učestvovao na turniru u bič vaterpolu za igrače do 17 godina, “Junior Keel Kup 2018” u Odžacima. Njegova ekipa Spartak Prozivke osvojila je bronzanu medalju, ali je mladi Zeljković bio proglašen za najboljeg golmana na čitavom turniru.

MN Press
Ilustracija

Ovo nisu svi Filipovi sportski uspesi, ali svi nisu medijski ispraćeni. Na Instagram stranici vaterpolo kluba iz Šapca je pre dve godine objavljeno da će klub da se pojača sa golmanom iz Subotice, Filipom Zeljkovićem.

- Spremamo se da jako napadamo, ali i da protivnicima zadamo glavobolju pred našim golom. Filip će nam u tome pomoći! Dobro došao, Filipe! - poželeli su mu dobrodošlicu u klubu iz tog grada.

Sa Šapčanima je u oktobru te godine otputovao u Italiju, gde su napadali četvrtfinale Kupa Evrope. U klubu iz Šapca se, međutim, Filip nije dugo zadržao.

Koliko je Filip svojevremeno bio uspešan u vaterpolu svedoči i vest da je 2016. godine dobio poziv na okupljanje za reprezentaciju na Kampu u Beogradu, a ti momci su naredne godine osvoliji Balkanijadu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike