Novi detalji ubistva u Subotici: Filip je bratu tražio uslugu, a onda je izrešetan

17.10.2023

11:00

0

Autor: Mi. S.

Policija i dalje traga za ubicama Filipa Zeljkovića (21) iz Subotice

Novi detalji ubistva u Subotici: Filip je bratu tražio uslugu, a onda je izrešetan
Ubijeni Filip Zeljković - Copyright Printscreen/Facebook

Policija traga za ubicom Filipa Željkovića (21) iz Subotice, a istragu vodi Više javno tužilaštvo u tom gradu. Inspektori su, u međuvremenu, uzeli snimke sa kamera video-nadzora. koji bi trebalo da pomognu u rasvetjavanju ovog zločina.

Subotičani, poznanici mlađeg brata ubijenog mladića (18) koji je kobne večeri bio sa Filipom, kažu da su njih dvojica sa žurke otišla do benzinske pumpe na Segedinskom putu da kupe energetsko piće.

Dok su bili na pumpi, grupa muškaraca dobacivala je Filipovom bratu uvrede, pa je stariji hteo da ga zaštiti i odbrani. Izbio je verbalni, a potom i fizički obračun. Braća su otišla sa pumpe i Filip je primetio da je u opštem metežu izgubio mobilni telefon zbog čega je tražio da se vrate. Brat mu je kazao da bi bilo bolje da se ne vraćaju, ali su ipak otišli.

Kada su ponovo krenuli sa benzinske pumpe, grupa mladića sa kojom su se prethodno sukobili sela je u automobil i navodno stavlila fantomke i pošla za njima. Na prvom semaforu su ih sustigli i ispalili kišu metaka na automobil kojim je upravljao Filip. Mlađi brat se saginuo, ali Filip, nažalost, nije uspeo da se zaštiti od metka.

Filip Zeljković je bio dugo godina uspešni vaterpolista, golman u vaterpolu klubu u Subotici. Bio je najstariji od troje dece u porodici. Omiljen u društvu i svi koji su ga poznavali imaju samo reči hvale za njega.

- Svi smo u šoku i neverici. Zbog čega i zašto? Iz obesti pucati i ubiti i uništiti toliko života. Zaista se nadamo da će ubica što pre biti uhapšen i da će dobiti zasluženu kaznu – kaže Subotičanin koji je ranije trenirao sa ubijenim mladićem.

Na nadležne i policiju je apelovao i gradonačelnik Subotice Stevan Bakić.

- Očekujem da će daljom istragom biti utvrđeni svi detalji koji su doveli do gubitka jednog mladog života i da će biti adekvatno kažnjeni svi koji su učestvovali u tom nemilom događaju - poručio je on.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike