Za Bubija sudbonosnih 18 dana: Kopač tunela na čekanju u švedskom zatvoru

17.10.2023

09:33

0

Autor: 24sedam

Crna Gora mora da pošalje zamolnicu za uhapšenog Lozničanina

Za Bubija sudbonosnih 18 dana: Kopač tunela na čekanju u švedskom zatvoru
Copyright Facebook_Vladimir Erić

Jedan od osumnjičenih u aferi "Tunel" Vladimir Erić-Bubi uhapšen je u Švedskoj u petak i određen mu je ekstradicioni pritvor, a Crna Gora ima rok od 18 dana od dana pritvaranja da pošalje zamolnicu za izručenje.

Iz Vlade Crne Gore za portal RTCG kažu da će to biti urađeno bez problema.

Lozničanin je uhapšen na aerodromu u Stokholmu kada je pokušao da se ukrca na avion "Er Srbije" za Beograd. Uhapšen po međunarodnoj poternici Interpola koju je za njim raspisala Podgorica.

Podgorička policija nije imala informacije gde je pobegao Erić posle kopanja tunela. Zna se da je ovaj Lozničanin šest meseci pre kopanja tunela imao automehaničarsku radionicu "Bubi" u Loznici ali ju je zatvorio.

Na poternici su i dalje osumnjičeni za kopanje tunela ispod Višeg suda u Podgorici, Veljko Marković, Milan Marković i Dejan Jovanović, koji su kao i Erić svi državljani Srbije i to iz Loznice.

Osnovni sud u Podgorici u nedelju je odredio pritvor do 30 dana ostalim osumnjičenima u slučaju "Tunel" Katarini Baćović, Marjanu Vuljaju, Ivici Piperoviću i Nikoli Milačiću. Oni su uhapšeni u četvrtak po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva zbog sumnje da su deo kriminalne grupe koja je iskopala tunel do depoa Višeg suda u Podgorici.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike