Ovu trojicu još traži Crna Gora: Kopači iz Loznice sa podebljim policijskim dosijeom

14.10.2023

13:57

0

Autor: 24sedam

Crnogorska policija traga za još trojicom kopača iz Loznice

Ovu trojicu još traži Crna Gora: Kopači iz Loznice sa podebljim policijskim dosijeom
Copyright Tanjug/MUP Crne Gore/Saša Matić

U aferi "Tunela", posle hapšenja Vladimira Erića (32) na aerodromu u Stokholmu gde je nameravao da se ukrca u avion "Er Srbije" za Beograd, na poternici Interpola su još trojica Lozničana. 

Traga se za Veljkom (32) i njegovim stricem Milanom (53) Markovićom, kao i Dejanom Jovanovićem (30), koji su uz Erića označeni kao kopači 30 metara dugog tunela.

Nekoliko sati nakon iznošenja pištolja i pušaka iz depoa Višeg suda u Podgorici, Jovanović je stigao do Bijelog Polja, odakle je istog dana, 11. septembra, taksijem prešao granicu sa Srbijom, na prelazu Dobrakovo.

Markovići su istog dana ušli u autobus koji putuje do Sarajeva, ali su karte kupili do Foče, što je bila njihova krajnja destinacija. Nadzorne kamere na Autobuskoj stanici u Podgorici su ih snimile, a izlazak iz države je zabeležen od strane graničnih policajaca na Šćepan Polju.

Prvi krupni trag, kombi koji su koristili osumnjičeni, policajci su pronašli 13. septembra. Dan kasnije pronašli su i stan u podgoričkom naselju Zabjelo, gde im je navodno bila baza.

Predrag Mirotić (28), za kojeg se sumnja da je vozio kopače tunela od Zabjela do centra grada, kada su odlazili da prave podzemni prolaz do depoa Višeg suda, uhapšen je 23. septembra. On im je navodno bio kontakt tačka - pomagao im da nesmetano borave u Podgorici i obezbeđivao alat kojim su obili sudsku prostoriju.

U dosadašnjoj istrazi, kojom rukovodi podgoričko Osnovno državno tužilaštvo, izuzeto je na stotine sati snimaka s nadzornih kamera, pronađen je alat koji su kopači koristili, a veštačenjem je izolovan i trag osumnjičenih...

Operativni podaci policije govore da su vođe kavačkog kriminalnog klana organizovale kopanje podzemnog tunela, a inspektori i dalje utvrđuju šta im je bio glavni cilj.

Dosad je određeno zadržavanje Katarini Baćović, koja je osumnjičena da je deo kriminalne grupe koja je kopala tunel ispod Višeg suda, Ivici Piperoviću, Marjanu Vuljaju, Nikoli Milačiću.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike