Nikada viđeni snimak kopača tunela: Ovako je loznički Bubi digao na noge Podgoricu (FOTO/VIDEO)

23.09.2023

22:00

0

Vladimir Erić do pre nekoliko meseci držao autoservis "Bubi" u kom je popravljao luksuzne automobile

Nikada viđeni snimak kopača tunela: Ovako je loznički Bubi digao na noge Podgoricu (FOTO/VIDEO)
Ilustracija - Copyright Profimedia/Instagram

Lozničanin Vladimir Erić (32), jedan je od četvorice kopača tunela do depoa podgoričkog Višeg suda, u svom gradu, on je poznat i pod nadimkom Bubi, jer je do pre više od šest meseci držao autoservis identičnog imena.

Erićev servis za održavanje i popravku motornih vozila "Bubi" nekada je radio punom parom. Bubijeva specijalnost bili su skupoceni automobili, pa se na njegovom profilu na društvenim mrežama mogu videti vozila koja je popravljao. Među njima je i "mercedes brabus turbo 850", koji polovan košta 200.000 evra.

Prinscreen: YouTube
Ministar pokazuje fotografiju Vladimira Erića

U svom servisu, Erić je popravljao i druge tipove "mercedesa", ali i luksuzne automobile marki  "audi", "opel"... O svom radu na društvene mreže postavljao je fotografije, ali i video zapis na kome se vidi kako "kopa" po haubi vozila. Svoje veštine kasnije je iskoristio za kopanje tunela do depoa suda u Podgorici.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Auto Servis Bubi (@a.s.bubi)

 

Drugi Lozničanin, koji je, takođe identifikovan kao kopač tunela, takođe je automehaničar i poseduje radnju "Turist". Reč je o Dejanu Jovanoviću (30).

Crnogorska policija, osim njih dvojice, objavila je da su tunel kopali i Veljko Marković (32) i Milan Marković (53). Ministar Filip Adžić pokazao je i fotografije osumnjičenih.

Odbegli kopač tunela Milan Marković ima najdeblji kriminalni dosije među članovima grupe koja je upala u depo podgoričkog Višeg suda. Prvo se doselio u Zemun i živeo je u Bačkoj ulici u blizini Šilerove odakle je vladao "zemunski klan" Dušana Spasojevića Šiptara i Mileta Lukovića Kuma. Marković je "radio" sintetičke droge i njima nije upadao u posao komšija iz Zemuna, koji su bili neprikosnoveni u prodaji heroina i kokaina. Tako se mladić iz Runjana držao unosnog biznisa za ekstazije. Čak su ga nazivali nesuđenim kraljem ekstazija iz Holandije. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Auto Servis Bubi (@a.s.bubi)

 

Strast prema automobilima povezala je Erića i Milana Markovića. To se vidi i po tome što je Marković na tabletama ekstazija imao znak "micubišija".

Sumnja se da je u krivičnom delu nesvakidašnje krađe iz depoa suda učestvovalo još najmanje pet osoba, koje su bile logistika ili pružale drugu vrstu podrške. Svi oni su, kako je kazao Adžić, posle krivičnog dela, u manjim grupama napustili Crnu Goru 11. septembra, na dan kada je i otkriveno da je obijen depo, zbog čega nisu uhapšeni.

Trideset metara dugačak podzemni tunel između depoa Višeg suda i stana u suterenu zgrade u centru Podgorice, da podsetimo, otkriven je 11. septembra.

Da je neko boravio u depou otkrili su službenici na osnovu ispreturanih predmeta. U njemu se nalazi 100.000 predmeta, dokaznog materijala iz mnogobrojnih krivičnih postupaka, kao i materijal sa suđenja.

Policija je, takođe, identifikovala i Podgoričanku Kristinu Baćović, koja je sa lažnom ličnom kartom iznajmila stan u suterenu zgrade iz koje je prokopan tunel. Otkriveno je i da je njena majka upravnica sudske pisarnice. Za Kristinom se, takođe, intenzivno traga, a utvrđuje se da li je njena majka, takođe, umešana

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike