Šokantan detalj iz istrage: Kosta K. "zakopao" oca, a toga nije bio ni svestan!

11.10.2023

22:24

0

Izvor iz istrage podseća da je dečak-ubica putem video linka iz psihijatrijske ustanove dao iskaz

Šokantan detalj iz istrage: Kosta K. "zakopao" oca,  a toga nije bio ni svestan!
Vladimir Kecmanović i Kosta - Copyright Printscreen/Youtube/doctor's office/24sedam

"Optužnica koju je Više javno tužilaštvo u Beogradu u utorak podiglo protiv roditelja dečaka-ubice koji je u OŠ "Vladislav Ribnikar" 3. maja ubio devetoro vršnjaka i radnika obezbeđenja, daje potpunu sliku onoga što se kobnog dana dogodilo na Vračaru, izjavio je gostujući na RTS rukovodilac krivičnog odeljenja tužilaštva, Nikola Uskoković.

On je potvrdio i da je dečak-ubica koji je u vreme zločina imao 13 godina i zbog toga nije krivično odgovoran za ubistva, predložen u optužnici da kao svedok bude saslušan na suđenju koje bi posle potvrđivanja optužnice trebalo da zakaže Viši sud u Beogradu.

Tanjug/AP/Darko Vojinović/24sedam
 

Izvor iz istrage podseća da je dečak-ubica putem video linka iz psihijatrijske ustanove na koju je smešten posle masakra koji je priznao, već dao iskaz u istrazi koja se u to vreme vodila samo protiv oca, dok je njegova majka imala status svedoka.

- Ubica iz "Ribnikara" nije imao zakonsku obavezu da svedoči u istrazi koja se vodila protiv njegovog oca, jer su najbliži srodnici. Međutim, i pored toga, on je sam pristao da svedoči i dao je detaljan iskaz na kom se dobrim delom temelji i optužnica. Praktično je potvrdio sumnje da mu je otac "stavio oružje u ruke", vodio ga u streljanu i na salaš da uči da puca u siluete ljudi i koncentrične krugove, kako da stoji i diše dok ispaljuje hice - otkriva sagovornik i dodaje da je iskaz najmlađeg masovnog ubice važan dokaz protiv oca i u smislu toga koliko je lako došao do dva pištolja i šest okvira sa 92 metka, koje je otac, kako je potvrđeno i u optužnici, čuvao u plastičnoj kutiji u rancu, koji je nosio i kada su išli zajedno da vežbaju gađanje.

Osim iskaza dečaka-ubice, tokom istrage su prikupljeni i drugi dokazi - iskazi svedoka, nalazi veštaka, materijalni tragovi.

Tanjug/AP
 

- Na osnovu svih prikupljenih dokaza, utvrđeno je da je dečak prvi put očev pištolj uzeo 24. aprila i to kada je bio sam u kući. Prekrio je kameru koja se nalazi u dnevnoj sobi, uzeo oružje, a potom ga vratio na svoje mesto. Međutim, 1. maja ponovo je uzeo dva očeva pištolja i municiju i stavio ih u svoju sobu. Iz dokaza proizilazi da je prvomajske praznike proveo kod prijatelja i rodbine, a da je potom prvog radnog dana 3. maja pištolje stavio u ranac, namerno zakasnio na čas i ubio najpre radnika obezbeđenja, dve dežurne učenice, devojčicu koja je stajala pored klavira, a potom ušao u svoje odeljenje koje je imalo čas istorije i pucao u drugare iz školske klupe i nastavnicu - podseća sagovornik šta se navodi u optužnici napisanoj na 267 strana.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Kurir

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike