Prva ispovest roditelja devojčice ubijene u "Ribnikaru": Njena soba još miriše na nju

03.10.2023

12:43

0

Autor: 24sedam

Otac Ivan Božović prisetio se tog jutra kada je poslednji put svoju devojčicu zagrlio

Prva ispovest roditelja devojčice ubijene u "Ribnikaru": Njena soba još miriše na nju
Copyright TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

U nezapamćenoj tragediji u beogradskoj Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", 3. maja, Kosta K. (13) hicima iz očevog oružja hladnokrvno je ubio devotero učenika i čuvara, a teško ranio nastavnicu i još petoro đaka.

O najstrašnijem danu u svom životu, o svemu proživljenom i doživljenom, za jednu regionalnu televiziju po prvi put, hrabro, progovorili su roditelji stradale devojčice Ane Božović (11). Otac Ivan Božović prisetio se tog jutra kada je poslednji puta svoju devojčicu zagrlio, poljubio i ispratio u školu.

Ana u suknji koju je kupila u Solunu i prsluku koji je obukla jer je on to tražio - to je poslednja njena slika koju pamti.

Majka Ninela Radičević kaže da roditelji misle kako je škola sigurno mesto.

- Poslala sam dete u školu. I vi nekako uvek mislite da je škola sigurno mesto. Onog trenutka kada dete uđe u školu ti kažeš - dobro, sad je sigurno - govori majka.

Ali, onda je stigao poziv.

Otac ističe kako im je danas najveća uteha to što znaju da su svojoj devočici neprestano govorili koliko je vole i koliko im znači.

- To nam pruža utehu jer znamo da smo joj svaki dan iskazivali ljubav i podršku, čak i kad nas je zvala da joj donesemo novac za užinu - rekao je Božović.

A da je A. B. stvarno bila posebna devojčica svedoče reči njene majke, koja ističe kako je ona bila veselo i neopterećeno dete koje je uvek širilo sreću i ljubav prema drugima.

- Ona je tako unosila neku sreću, neku toplinu. Stalno je bila vesela, stalno se borila za neku pravdu, stalno je štitila slabije od sebe - kaže Ninela Radičević, i navodi da je njena soba i dalje ista, da nisu ništa menjali.

Majka nastavlja dalje...

- Kad uđem u sobu, još sve miriši na nju.

Na kraju svega ostaju pitanja - zašto se ova tragedija dogodila, kako se dogodila i kako je uopšte došlo do toga da dečak od 13 godina izvrši ovakvo masovno ubistvo

U potresnom nastupu roditelje je vodila samo jedna misao - da se to nikada nigde više ne dogodi.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike