Jaka poruka advokatice porodice ubijenih đaka: Nema panike, mislite na familije iz "Ribnikara"

10.10.2023

14:17

0

Autor: 24sedam

Veliki pomak, prokomentarisala je podizanje optužnice advokat Zora Dobričanin

Jaka poruka advokatice porodice ubijenih đaka: Nema panike, mislite na familije iz "Ribnikara"
Zora Dobričanin Nikodinović - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Advokat Zora Dobričanin izjavila je da je veliki pomak podizanje optužnice protiv oca i majke dečaka koji je 3. maja u školi "Vladislav Ribnikar" ubio deset i ranio još šest ljudi, kao i da je to važan korak u radu i istraživanju činjenica o tom zločinu.

Glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović saopštio je danas da je ovo tužilaštvo sudu podnelo optužnicu protiv Vladimira i Miljane Kecmanović, oca i majke dečaka koji je ubio 10 ljudi, od kojih devetoro dece, i ranio još šestoro. Na optužnicoi je i predsednik i instruktor streljačkog kluba "Partizan", u kojoj je dečak obučavan da puca iz oružja.

- Trećeg maja ove godine sve nas je zadesilo zlo u OŠ "Vladislav Ribnikar" čije posledice svi osećamo, trpimo i nikada više u Srbiji neće biti isto, nakon trenutka kada je dete ubilo decu, kada je dečak od 13 godina ubio drugove iz odeljenja ničim izazvan, kako smo to svi doživeli, videli, trpeli i osećamo sada - rekla je advokatica za Tanjug.

Dobričanin kaže da svima koji učestvuju u postupku nije iznenađenje što je podignuta optužnica protiv navedenih, jer su, napominje ona, to svi i očekivali ali i uporno radili na tome i bili od pomoći Tužilaštvu. Naglasila je da je ova optužnica samo jedan važan korak u radu i istraživanju činjenica da li je, ko, kako, na koji način, kada pomogao ili inspirisao da se ovaj zločin desi.

- Molim sve medije da informišu javnost objektivno, da se ne širi nikakva panika jer je pre desetak dana bilo objavljeno da optužnica neće biti ni podignuta, što mogu lično da kažem iz neposrednih saznanja, veoma je uznemirilo porodice oštećenih i mislim da u svakom trenutku, šta god da se objavljuje, mora da se misli na njih jer oni sve prate pomno i svaka reč koja je afirmativna za dečaka ubicu ih duboko pogađa - poručila je Dobričanin.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike