Određen pritvor grupi koja se povezuje sa balkanskim narko kartelom: Dovode se u vezu sa zaplenom 782 kg droge!

10.10.2023

09:31

0

Na saslušanju osumnjičeni su se branili ćutanjem

Određen pritvor grupi koja se povezuje sa balkanskim narko kartelom: Dovode se u vezu sa zaplenom 782 kg droge!
Ilustracija - Copyright MUP

Viši sud u Beogradu odredio je do 30 dana pritvora za šest osoba koji se sumnjiče da su na teritoriji Albanije i Srbije kupovali, prenosili i posredovali u kupovini i prodaji marihuane, a ta grupa se povezuje sa "balkanskim narko kartelom".

Naredbom su obuhvaćeni Miroslav Starčević, Predrag Stojić, Zoran Jovanović, Miloš Milovanović, Marko Milovanović, Stefan Nakić, Srđan Đurić i Marko Simić zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, navodi se u saopštenju tog tužilaštva.  

Pritvor je određen P.S., Z.J., M.M., M.M. S.N. i S.Đ  usled postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoka, kao i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, navodi se u saopštenju tog suda.

Na saslušanju osumnjičeni su se branili ćutanjem.

Organizator ove grupe je, kako se sumnja, Miroslav Starčević, koji je uhapšen 11. maja zajedno sa još 12 osumnjičenih pripadnika grupe, i od tad se nalazi u pritvoru u Srbiji.

Oni su uhapšeni zbog sumnje da su učestvovali u međunarodnoj trgovini više od sedam tona kokaina.

Pripadnici grupe koji su uhapšeni pre dva dana, sumnjiče se da su od 12. februara 2020. do 16. marta 2020. godine na teritoriji Albanije i Srbije kupovali prenosili i posredovali u kupovini i prodaji opojne droge marihuane.

Samo u jednoj od zaplena, 2. marta 2020, pronađeno je i oduzeto 782 kilograma opojne droge marihune na graničnom prelazu Vatin.

U toku predistražnog postupka, putem međunarodne pravne pomoći, prikupljeni su dokazi koji se odnose na korišćenje Skaj aplikacije.

Bonus video

    

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike